Kisalföld logö

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 11°C | 21°C Még több cikk.

Új beléptető rendszer Sopronban

A Soproni Földhivatalban új, számítógépes beléptető rendszert vezettek be, ezáltal megszűnt a várakozás bizonytalansága. Egy-egy ügyfélfogadási napon átlagosan háromszázan keresik fel a Soproni Földhivatalt.
A földhivatalban az új beléptető rendszerrel egy csapásra megoldották az érkezés-várakozás problémáit.

Érdeklődésünkre a hivatal vezetője, Fabó Károly adott felvilágosítást az új beléptető rendszerrel összefüggésben.
Háromnegyed millióért

A felmérések szerint a földhivatalba látogatók huszonöt–harminc százaléka pusztán a különböző dokumentumok leadása, illetve felvilágosítás céljából áll sorba, nem pedig olyan ügyek miatt, amelyek munkaigényes szolgáltatással járnának. Indokolt volt tehát egy olyan beléptető rendszer kidolgozása, amely témák szerint külön-külön sorba „rendezi" az érkezőket.

A háromnegyed millió forintba került számítógépes háttértechnika immár egy-egy csoportba sorolja a tulajdonlap-másolatra, a térképmásolatra, az adásvételi szerződés és más dokumentumok leadására, az információkra, illetve a pénztárra várókat. A felsorolt öt ügyfélszolgálati munkahelyre várakozók a kinyomtatott sorszám alapján ezután azt is tudhatják, hányan vannak előttük, körülbelül hány perc múlva kerül rájuk a sor.

„ Mindenki türelmesebb"

– Örülünk ennek az ésszerűsítésnek, hiszen a földhivatalban eddig soha nem lehetett tudni, meddig kell várni – mondta dr. Rétfalviné Süle Nóra zongoratanár. – Lakásvásárlás, illetve társasházi alapító okirat miatt többször is fel kellett keresnem a földhivatalt, s néha tényleg riasztó volt a nagy tömeg. Fogalmunk sem volt, ki mikor érkezett. Ez most egyszer s mindenkorra megszűnt, s az erőszakosabbak sem élhetnek vissza a helyzettel.
Simon Gyuláné mezőgazdasági munkás is gyakran látogatott az elmúlt évek folyamán a Soproni Földhivatalba: – A korábbi rendszerben idegtépő volt, hogy nem tudtuk, hányadikak is vagyunk a sorban, kiváltképp, ha már sok ember gyűlt össze. Igen jó ötletnek tartom, hogy az érkezőket most az elintézni valók alapján különválasztják. Egyrészt kevesebbet kell várakozni, másrészt mindenki türelmesebben viseli el a helyzetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Program a nyestek befogására

Sopronban az országban elsőként készült – szakértők bevonásával – program az egyre… Tovább olvasom