Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Trabi-rali a szabadság napján

Sopron - Az osztrák–magyar határon, Sopronpusztánál az európai barátság és a megértés jegyében szervez ünnepséget a burgenlandi tartomány és a burgenlandi idegenforgalmi hivatal. A szabadság napját Trabi-rali színesíti.

A rendezvény apropója, hogy húsz évvel ezelőtt, június 27-én vágta át a két ország külügyminisztere a vasfüggönyt és itt, a Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Sopronpuszta közötti határszakaszon kezdődött annak lebontása. Előzetesen már jelezte részvételi szándékát Sólyom László köztársasági elnök, valamint Heinz Fischer osztrák államelnök.

Szemtanúk, érintett családok, politikusok az ünnepség utáni kerekasztal-beszélgetésen idézik majd fel a két évtizeddel ezelőtti eseményeket.

A június 26-án este hét órakor kezdődő rendezvényen csak meghívottak vehetnek részt, valamint az a negyven szerencsés Trabant-tulajdonos, aki a június 15-i, hétfői Kisalföldben megjelenő jelentkezési lapot visszaküldi. A szabadság autója, a Trabant ugyanis nem hiányozhat az ünnepségről. Európa minden részéről, de főleg Németországból érkeznek majd ilyen járművek. Azonban a hazai Trabant-tulajdonosok és a retró életérzést szerető járművezetők is bejuthatnak a Kisalföld regisztrációs lapjával. Érdemes sietni, ugyanis csak az első negyven beküldő vehet részt a rendezvényen. A megjelent trabantosok húszeurós üzemanyag-utalványt, valamint a fertőmeggyesi (Mörbisch) strandfürdőn tartandó ünnepségre egy vacsorameghívást kapnak ajándékba.

Bővebb információ, a rendezvény részletes leírása a holnapi Kisalföld hirdetésében és jövő hétfőtől (magyarul is) a www.burgenland.info internetes oldalon található meg.

A jövő hétfői Kisalföldben lévő jelentkezési lapot elsőként visszaküldő 40 Trabant-tulajdonos vehet részt a június 26-án, Sopronpusztánál megrendezendő ünnepségen.
A jövő hétfői Kisalföldben lévő jelentkezési lapot elsőként visszaküldő 40 Trabant-tulajdonos vehet részt a június 26-án, Sopronpusztánál megrendezendő ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A privatizációról és az ivóvíz áfájáról is tanácskoztak

Sopron - Sopron a házigazdája a Magyar Víziközmű Szövetség XIII. konferenciájának. A tanácskozás… Tovább olvasom