Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Tovább támogatják az erdőtelepítést

Sopron - Az elkövetkezendő években mintegy 130 milliárd forintot fordítanak a magánerdők telepítésére, megóvására. Az erdőtörvény módosítása egyszerűbbé teszi a tulajdonosok dolgát.
Jelen, jövő: magánerdő címmel tartottak szakmai napot Sopronban. A Nyugat-magyarországi Egyetemen megszervezett előadásokon részt vett Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is.

– Magyarországon az összes – kétmillió hektár – erdőterület negyven százaléka van magántulajdonban – mondta el a miniszter. – Nem igazolódtak be a kezdeti félelmek, hogy a magántulajdonosok nem lehetnek jó gazdái az erdőnek. Az idő bebizonyította, hogy igenis lehetnek. A közeljövőben várható az erdőtörvény módosítása, amely jelenleg egyeztetés alatt áll. Terveink szerint létrejön egy szaktanácsadói szolgálat.

Azok, akik nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel, végzettséggel, segítséget kérhetnek a telepítésénél, vagy éppen a fák gondozásánál. Az engedély nélküli kivágást viszont szigorúbban büntetnék, így szorítanák vissza az illegális fakitermelést. A miniszter hozzátette, 2013-ig mintegy 130 milliárd forint jut az erdőtelepítés támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranytó-projekt: lelassultak a tárgyalások

Sopron - Megvalósíthatósági tanulmány készül az úgynevezett Aranytó-projekthez, a plázától… Tovább olvasom