Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Több kilométeres kamionsor okozott dugót Kópházánál

Több kilométeres kamionsor torlódott fel kedden a kópházi–sopronkeresztúri (Deutschkreutz) határ előtt, mert az osztrák oldalon szigorított ellenőrzés volt. Pilsits Mária, Kópháza polgármestere államközi egyezményt sürget a tarthatatlan állapotok megszüntetése érdekében.
Kópházánál kedden ismét kaotikus közlekedési helyzet alakult ki a falut átszelő 85-ös főúton és a körforgalomban. A magyar határőrizet információi szerint az osztrák oldalon szigorított ellenőrzés volt, ezért nőtt a várakozási idő. A veszteglő kamionok elfoglalták a 85-ös főút és a határ közötti út egyik sávját. A több mint két kilométeres szakaszon több helyen záróvonal van, így aki Ausztria felé tartott, óhatatlanul is súlyos szabálytalanságot követett el.

Pilsits Mária, Kópháza polgármestere már a déli órákban érzékelte a veszélyt. – Természetesen értesítettem a rendőrséget, hogy segítsenek az esetleges közlekedési káosz elkerülése érdekében, mert már többször előfordult, hogy bedugult a falu. Felvettem a kapcsolatot a deutschkreutzi parancsnokkal is, aki megígérte – lehetőségeik szerint –, meggyorsítják az ellenőrzést. Ennél többet nem tehetek. A probléma megoldásának kulcsa nem a mi kezünkben van. Államközi, de minimum megyei és tartományi szintű egyezményre lenne szükség, mert valóban tarthatatlan a helyzet. És ez májusig így lesz.

Grassner György, a kópházi határkilépő parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, a délelőtti órákban kezdődött a szomszédoknál a „lassítás". A magyar oldalon megtelt a parkoló vámkezelt és ellenőrzött kamionokkal, tehát nem rajtuk múlik, hogy órákat kell várni.
Németh Antal Székesfehérvárról Dortmundba igyekezett.

– Hétfőn este pakolták meg a kamiont. Holnap már Németországban kellene vámkezeltetni – mondta bosszankodva. – Az osztrákok egyre gyakrabban „keményítenek" be, de nincs mit tennünk, ilyenkor tétlenségre vagyunk ítélve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós kár a havazás nyomán

Egész héten át eltarthat a hétvégén lehullott hó miatt kidőlt fák, letört ágak eltakarítása.… Tovább olvasom