Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Tizenöt éves a Kozmutza

A Kozmutza Flóra speciális általános- és szakiskola tizenöt éves jubileumának ünnepségét tartotta. 

Dr. Magas Lászlónét, az intézmény vezetőjét örömmel tölti el, hogy a fogyatékkal élő gyermekek második otthonuknak tekintik az iskolát.

Partnerség a szülőkkel

– Tizenöt évvel ezelőtt kilenc tanulócsoporttal indultunk – mondta el dr. Magas Lászlóné, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola igazgatója. – Mára csoportjaink száma tizenötre duzzadt és nevelőtestületünk is megduplázódott. 1991 óta szakiskolai képzésünket is beindíthattuk, ahol három szakirányon varró-, bőr- és sütőipari munkások kerülnek ki tőlünk. Külön örömünkre szolgál, hogy a speciális nevelési igényű gyermekek szüleivel sikerül együttdolgozni, partnerség alakult ki közöttünk és ezáltal emberileg mindannyian gazdagodunk.

Jó kapcsolat az óvodákkal

Nemcsak a szülőkkel, hanem az óvodákkal is jó kapcsolatra törekszik az iskola, hiszen közös érdekük, hogy a speciális igényű gyermekek minél hamarabb kerüljenek megfelelő szakmai kezek alá. Ezáltal megkímélhetik őket a felesleges kudarcélmények sorozatától.
Az ünnepi köszöntő után a meghívottak az iskola filmjét tekintették meg, melyben az intézmény nevelői, támogatói, egykori és mai diákjai engedtek bepillantást a mindennapjaikba. A tanulók népi gyermekjátékokkal, bábjátékkal, népdalokkal és egy Megasztár-produkcióval is kedveskedtek a meghívottaknak.

Díjakat adtak át

Az esemény zárásaként a legeredményesebb diákokat és a kezdetektől fogva az intézményben dolgozókat díjakkal jutalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolják a marhavágót

Megkezdődött a Soproni Marhavágó Kft. felszámolása. A dolgozóknak felmondtak, az üzem további sorsa egyelőre ismeretlen. Az elbocsátott dolgozók között sok a többgyermekes családapa, akik tanácstalanok. Elgondolni sem tudják, hogy hentesvégzettségükkel a megszűnő üzemből hova vezethet tovább az útjuk, hol nézhetnek ismét munka után. Tovább olvasom