Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Tizenegyen kértek a krízisalapból

Sopron - Augusztus 1-je óta lehet igényelni támogatást a krízisalapból. Sopronban eddig nem volt különös méltánylást igénylő eset, a 11-ből 6 kérelem volt jogos.

A támogatást az a nagykorú igényelheti, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint 57.815 forint, nyugellátásban nem részesül, a kérelem beadásának időpontjáig ez évben nem kapott 15 ezer forintot meghaladó átmeneti segélyt és nincs is folyamatban ilyen kérelme, továbbá tavaly szeptember 30. után vesztette el a munkahelyét, vagy 20 százalékkal csökkent a jövedelme, vagy 20 százalékkal emelkedett a lakáshitel havi törlesztőrészlete, esetleg a válság óta megrendült az egészségi állapota. A kérelmeket november 30-ig lehet benyújtani.

Sopronban eddig 11 kérelem érkezett az önkormányzathoz, 6-ot továbbítottak, 5 esetben azonban el kellett utasítaniuk a támogatás iránti igényt. Különös méltánylást érdemlő esetet nem regisztráltak. A támogatás megítélése a nyugdíjfolyósító igazgatóságok hatásköre, a jegyző csak az elutasított esetekben határozott.


Az igénylés menete

Csak akkor részesülhet az igénylő a támogatásból, ha krízishelyzete 2008. szeptember 30. után következett be. A jövedelemcsökkenést és a hitel törlesztőrészletének növekedését igazolni kell. A támogatás igényléséhez fel kell keresni az illetékes polgármesteri hivatalt, ki kell tölteni a kérelemhez szükséges formanyomtatványt, majd a dokumentumokkal együtt benyújtani azt a település jegyzőjének.

 

Olvasóink írták

 • 3. FREDDY/S 2009. augusztus 30. 17:50
  „Nem lenne szükség a krízisalapra, ha különös méltányosságból a hozzáértők irányítanának az országot, nemde...”
 • 2. Kukac40 2009. augusztus 29. 20:50
  „Szegény kis vállalkozók biztosan jelentkezni fognak. :)”
 • 1. Adeleida 2009. augusztus 28. 08:56
  „Az egy főre jutó jövedelem kiszámításához a bruttó, vagy a nettó összeggel kell számolni?
  Előre is köszönöm a segítséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülettűz buktatta le a drogtermesztőt Fertőrákoson

Fertőrákos - Lángra kapott egy családi ház melléképülete Fertőrákoson szerdán hajnalban. A családi… Tovább olvasom