Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

TeSzedd: itt gyűjthetik a szemetet a megyében az önkéntesek

A GYSEV és a nemzeti park is csatlakozott a TeSzedd akcióhoz. Itt a helyszínek és az időpont.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága területén több helyen is szerveznek a „TeSzedd – önkéntesen a tiszta Magyarországért!" kampány keretében hulladékgyűjtést. Az akcióban a Fertő-táj Vadásztársaság is közreműködik.

Hidegségen a Tőzegbányatónál várják a jelentkezőket szombaton 8-kor. Csapodon a település Fertőszentmiklós felé eső táblájánál, szombaton 8-kor.

Az Esterházy-madárvártánál szombaton 9-kor kezdődnek a munkák, a pannonhalmi Illaki erdő megtisztítására a Tóthegy-buszmegállónál várják a jelentkezőket szombaton 9-kor.

Győr-Gyirmóton szombaton 8.30-kor gyülekezhetnek az önkéntesek az Achilles Park útba igazító táblájánál, a Malom úti kereszteződésnél.

A kampányban a zsákba nem szedhető hulladék - így például az építési törmelék - elszállítását is megszervezik a Fertő-tó környékén.

Bővebb információ a 06-40/443-400-es telefonszámon kérhető.

A GYSEV is csatlakozott

A GYSEV mintegy száznyolcvan munkatársa Sopronban, Győrben, Csornán, Vitnyéden, Szombathelyen és Körmenden gyűjti szervezetten a hulladékot ma és szombaton a vasúttársasághoz tartozó, és azzal közvetlenül határos területeken a TeSzedd akció keretében.

Közlekedésbiztonsági okokból a vasúttársaság munkatársai zárt csoportokat alkotnak, így külsős, lakossági segítséget nem tudnak elfogadni.

28 európai ország vesz részt a projektben

A Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából megszervezett TeSzedd! akcióval Magyarország idén az Európai Bizottság „Let’s Clean Up Europe!" elnevezésű projektjéhez csatlakozik.

Az együttműködés keretében május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a kiültetett virágokat is lopják Sopronban

Ami nincs lebetonozva azt ellopják. Sopronban már a virágok sincsenek biztonságban. Szavazás. Tovább olvasom