Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Testületi ülés Fertődön: A képviselők is kaptak nyilatkozattételi jogot

Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere szerint a szerdai képviselő-testületi ülésen elfogadott előterjesztések a törvényesség határát súrolják.

A szerdán este 18 órától megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen az alábbi témákban döntöttek: 

Az üléseket ezentúl a díszterem helyett a kistanácsteremben kell megtartani. Az önkormányzat SZMSZ-e szerint 15 órakor kezdődő testületi ülések esti televíziós ismétlését a képviselő-testület megtiltotta. 

A képviselők szabályozták a médiában történő nyilatkozattételek rendjét. A polgármester mellett nyilatkozattételi jogot adtak a képviselőknek, konkrétan megjelölve és személyhez kötve az egyes témaköröket. Így például törvényességi kérdésekben a város jegyzője, dr. Füzi Norbert kapott nyilatkozattételi jogot.

Kötelezték a polgármestert, hogy a város honlapjáról két - nyilvánosság tájékoztatását szolgáló - dokumentumot távolítson el, továbbá a honlapra kihelyezendő anyagok tekintetében a jegyzővel történő kötelező egyeztetést írták elő számára.

Döntöttek a korábban eredménytelennek kihirdetett projektmenedzseri állás ügyében is: a képviselők dr. Füzi Norbert jegyzőt kérték fel "A városközpont megújítása Fertődön" című, közel 650 millió fotrintos pályázat projektmenedzseri feladatainak ellátására. A város jegyzője ezt elfogadta.

Kocsis Ferenc polgármester fenti indítványokat nem támogatta, véleménye szerint a meghozott határozatok a törvényesség határait súrolják.

A képviselő-testület egyhangúlag támogatta az agyagosszergényi székhellyel létrehozandó, védőnői körzet kialakítására irányuló társulás létrehozását – olvasható a fertod.hu-n.


Előzmény:

A fertődi képviselő-testület szerdán este hat órai kezdettel rendkívüli ülést tart Muzsikaházban.

Az első napirendi pontban a SWR Bauconsulting Kft. energetikai pályázatai szerepelnek. Ezt követően a képviselő-testület dönt a média szerepek szabályozásáról. Téma lesz még a város honlapjának tartalma, valamint az is, hogy miként használhatják a jövőben a szolgálati járművet. Mindezek mellett a tartós ügyvédi képviselet ellátásának ügye is bekerült az előterjesztések közé.

Egy másik napirendi pontban arra tesznek javaslatot, hogy a város Agyagosszergénnyel társulva hozzon létre egy védőnői körzetet. Végezetül a testület várhatóan kiválasztja a város-rehabilitációs pályázat projektmenedzserét.

Olvasóink írták

 • 10. hona201 2011. április 22. 12:56
  „Én személy szerint annak örülnék, ha a polgámester úr a véget nem értő ügyfélfogadásai helyett, a különböző médiákban "lakosság tájékoztatásként" fútó magamutogatásain túl végre arról adna hírt, hogy mit tett az elmúlt fél évben és milyen tervei vannak a jövőre nézve, melyek Fertőd város érdekeit szolgálják. A választási kapmányban a képviselők különböző elképzeléseket fogalmaztak meg. Ennek ellenére képesek voltak saját elképzeléseiket összegyúrni oly módon, hogy egy érdek lebeg a szemül előtt, a város érdeke. Mellékesen megjegyzem milyen szándékot képviselő tájékoztatás az, amikor nem az érvényes, hanem a számomra kedvező dokumentumot szerepeltetem? A polgármester úr temető üggyel kapcsolatos munkaköri leírására gondolok. És milyen polgármester az akit folyamatosan figylemeztetni kell, mert fogalma sincs a munkáját érintő kompetencia határokról, törvényességi keretekről? Emellett még elvárná, hogy bár a testület még a számtalan megaláztatáson túl gesztust gyakorol felé, hogy a fenitek ellenére ők rendelődjenek alá? Kinek képzeli ez az ember magát? Azzal azért tisztában van, hogy nem királynak, hanem polgármesternek választották meg?
  A képviselők a "tiszteletdíjukat" egy kiválasztott helyi szervezet támogatására használhatják csak fel. Aki emögött bármilyen tisztességtelen szándékot lát, az gondolkodjon el magában, hogy miért pont ez talál benne viszhangra. Talán azért mert magából indul ki?
  Mellesleg a Patonai Tamás, a Garab Gáborné és a Takács György képviselő a védőnői ügyben saját költségén, saját autójával, a város érdekében, több ízben fent járt Győrben tárgyalni, mint hallottuk, sikeresen. Ezzel szemben Kocsis polgármester az előterjesztés felolvasásakor csudásan bebizonyította, hogy azt sem tudja miről van szó. Mit keres itt ez az ember?”
 • 9. hugo 2011. április 21. 16:39
  „Bár nem értek hozzá, de azt nem értem, h miért a mostani polgármestert szidják, ha az elődje vette föl a hitelt - mindegy h milyen formában - a pályázat önrészére, ami 60 M körül van? persze, h jó a pályázat, de ilyen áron??? a jártasabbak már akkor tudták - mondták, h az utódjának nehéz dolga lesz...;-) túl sok az érdek...sajnos.”
 • 8. rangabuga 2011. április 21. 16:04
  „Sajnálom semmitmondó válaszát. Mivel önmagát sem vállalja úgy a továbbiakban nem tartom mérvadónak.
  Valószínűsíthetően hozzászólóinknak sem lesz számottevő a maga "gall" fedőneve.
  Az égiek óvják magát!”
 • 7. rangabuga 2011. április 21. 15:19
  „Gall <moderálva>.Tájékozatlansága példa nélküli,reakciója nem takar megalapozott ismeretanyagot.Azonnali reagálását ha én teszem, úgy tapintatosan felhívom figyelmét arra a tényre " hogy tévedett"-gall-ostoba./A "netlevelezés" szabályait ismerem, de maga nem méltó más nexusra./
  Ön ezt nem tette, ezért biztosan megengedi hogy a valós helyzetről tájékoztassam, mindezt azért, hogy ne tudatlanul haljon meg / további kínos megjegyzést nem is teszek,tehetnék akkor, ha valamely Campuson együtt koptattuk volna a padot/.Szerintem erre nem került sor.
  Lassan mondom! A polgármester, az alpolgármester díjazásban+költségtérítésben részesül.A testületi tagok havi 50 000 Ft díjazásban részesülnek melyet a város költségvetése tartalmaz is / az elköltés módja sajátos./Érdeklő-
  dés esetén a hivatalban tájékoztatják is.A jövőt illetően állok rendelkezésére egy személyes találkozó erejéig, hiszen az ember nem tudhatja, hogy mikor és kit, milyen orbitális személyiséget mulaszt el.Igényét ugyanitt jelezheti.Várom jelentkezését.Ne burkolózzon sötétségbe, vállalja önmagát.”
 • 6. gall 2011. április 21. 14:51
  „A fecske azért nem tudja csődbe vinni a várost,mert a képviselőtestület megóvja ettől az ártó madártól.Mondják,ezek után,hogy a fecske hasznos madár...Elrepülhetne már délre:-)”
 • 5. hugo 2011. április 21. 13:33
  „egy fecske továbbra sem csinál nyarat...marad minden a régiben.”
 • 4. gall 2011. április 21. 10:01
  „kutyaházi,3#...jól írod: a te embered ködösít,csúsztat,félrevezet.”
 • 3. kutyaházi 2011. április 21. 08:15
  „Gratulálok "tisztelt" Képviselők!

  A lényeg: minden maradjon úgy mint régen. A legjobb, ha senki nem tud semmit, vagy csak azt, amit a mi emberünk ködösít a népnek!!”
 • 2. gall 2011. április 20. 21:07
  „1#..rangabuga....Ostoba vagy. Nincs tiszteletdíj.Mki ingyen dolgozik. Miért nem tájékozódsz?? Okos maradtál volna,ha nem nemszólaltál volna meg..Igaz,a polgmester-fizetése+térítésidíj+mittudoménmi behozza a hátrányt.”
 • 1. rangabuga 2011. április 20. 17:33
  „Tessék mondani? Ez hír egy "város" életében?
  Miért nem azon morfondíroznak, hogy mit tehetnének a jövőt illetően.Az eddigi munkájuk alapján hogyan merik felvenni a tiszteletdíjukat?
  Megy a torzsalkodás,gáncsoskodás,eredmény semmi.Ezt akarták tisztelt fertődi polgárok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Barátságban a természettel˝ vásár Sopronban

Natura ˝Barátságban a természettel˝ vásárt rendeznek május 14-én, szombaton a Zöld Állomás… Tovább olvasom