Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Térfigyelés Répceszemerén

Térfigyelő rendszert avatnak vasárnap Répceszemerén. Az önkormányzat három kamerához nyert támogatást, de saját forrásból továbbiakat is vásárol.

– Falunk két megye határán fekszik, a „mozgó bűnözés" számára kiváló célpont. A lakosság nagyrészt idős emberekből áll, akiket a csalók könnyen becsaphatnak. A település házainak mintegy húsz százaléka külföldiek tulajdonában van, ami őrizetlensége miatt további vonzerő a betörőknek – indokolja döntésüket Radics László, Répceszemere polgármestere.

A kamerákkal a polgármester már biztonságban tudja faluját.
A kamerákkal a polgármester már biztonságban tudja faluját.


Az önkormányzat ugyanis térfigyelő kamerarendszerre pályázott és nyert is közel négymillió forintot. Három kamerát tudnak ebből a kivezető utak mellé telepíteni és egy központi adattároló rendszert, de még nyolcat saját erőből is vásárolnak közel másfél millióért. Ezeket a falu közterületein helyezik el. A három éve alakult Répcementi Polgárőr Egyesülettel, a rendőri jelenléttel és a kamerákkal a polgármester már biztonságban tudja faluját.

A vasárnapi avató a 2015-ös év fájának az elültetésére is alkalmat ad. Tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődik a program, majd a Dioníziánum udvarán ültetik el a kocsányos tölgyet. Az Éghajlatvédelmi Szövetség – amelynek Répceszemere is tagja – 35 közössége, köztük két erdélyi település is, jelentkezett idén, hogy részt vesz a programban és elültetik a világfát, a hagyományok és a jövő együttes jelképeként. 
 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapitányi értékelés - Sopron lakossága nőtt, a bűncselekmények száma csökkent

Sopron rendőrkapitánya szerint a közbiztonság más városokéhoz képest kifejezetten jó, és a számok is… Tovább olvasom