Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Tanévkezdés Sopronban - Folytatódik az iskola rendőre program

A rendőrséggel közös tanévnyitó Sopronban volt. A Gárdonyi-iskola négy kerékpárt kapott.

– Viselkedj jól, különben elvitetlek a rendőrbácsival! Így ijesztgették régen a rosszalkodó gyereket. Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk – így szólt a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanévnyitóján a diákokhoz  Zámbó Péter, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

A Gárdonyi-iskolában tartották pénteken délután a rendőrség és a polgárőrség biztonságos közlekedésre nevelő és bűnmegelőzési programjainak megnyitóját.

Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, az ORFK rendészeti főigazgatója a nyomatékosította: szükség van az akciókra, amelyeknek eredményei is nyilvánvalóak.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese ajándékot is hozott a Gárdonyinak: négy vadonatúj kerékpárt, természetesen minden biztonsági extrával felszerelve.

Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk
Ma az egyenruhások barátságosak, bátran fordulhattok hozzájuk


„Az iskola rendőre" program 2008-ban indult, az idei tanévben 2800 oktatási intézetben 2200 rendőr segíti a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, szabálykövető magatartásának kialakulását, ismeretei bővítését, s ha kell a veszélyeztető tényezők felderítését és megszüntetését.

Folytatódik a „SuliMoped"  és a több mint húsz éve működő DADA program is, amelynek a bűnmegelőzés és a gyerekek életkorának megfelelő felvilágosítás a legfőbb célja.

Kifejezetten a középiskolásoknak szól az internetezés és a pszichoaktív szerek veszélyeire figyelmeztető Ellen-szer, amelyben képzett rendőrök vesznek részt szerte az országban. Tavaly debütált az iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat, ez is folytatódik.

A szeptemberi iskolakezdés első heteit pedig a polgárőrökkel közösen az iskolák környékén a közlekedés irányításával is segítik majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svedics Nóra 154 tonnás vonatot is elvezet - fotók

A száguldás másodlagos, az viszont inkább jó érzéssel tölt el, hogy meg tudom fékezni a… Tovább olvasom