Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Szenvedély és tűz a zongorán

A szeretet és a temperamentum szinte sugárzik Szentpéteri Csillából a hétköznapokon és a színpadon egyaránt.
– Sopronban is van kedvenc fodrászatom, a fiam az első nagyis üdülésén itt törte el a kezét, én pedig a kórházban jöttem rá, hogy másnap a főorvos által szervezett kongresszuson lépek fel. Ezer történetem van Sopronról! Mindig szeretek ide jönni! – meséli lehengerlően Szentpéteri Csilla.

A nemzetközi mércével mérve is egyedülálló képességű zongoraművész – bár nem hirdették óriásplakátok – csaknem telt házas koncertet adott a fertőrákosi Barlangszínházban. A Temperamento című koncertshow – amelynek vendége volt Vásáry André is – művésznek és vendégnek is tartogatott meglepetéseket...

Szentpéteri Csilla több mint kétórás koncertshow-ja zenei élmény, látványos produkció emberi üzenetekkel.
Szentpéteri Csilla több mint kétórás koncertshow-ja zenei élmény, látványos produkció emberi üzenetekkel.


– Korábban leutaztam, hogy a kedvenc fodrászatomban elkészülhessen a fellépőfrizurám. Tökéletesre sikeredett, csakhogy a barlangban a koncert előtti próba alatt a nem várt pára teljesen tönkretette. De milyen az élet, a szalon tulajdonosa fertőrákosi, a telefonhívásomra azonnal ott termett és megjavítottuk a hajamat.

Kilencéves unokája pedig hallva, hogy én lépek fel Fertőrákoson, azonnal hazautazott az apukájával és élete legszebb napjának nevezte, amikor meglátott a nagymamája szobájában sütővassal a fejemen. Kell ennél izgalmasabb indulás egy nagykoncert előtt? – nevet a zongoraművész, aki formabontó módon, a XXI. század stílusaiban szólaltatja meg a nagy klasszikusokat, ötvözve a jazz, latin, rock, blues műfajaival. Mozart, Vivaldi, Liszt és más szerzők mellett Szentpéteri Csilla-szerzemények is repertoárra kerültek. Ezek pedig a zenei élmény mellett fontos üzenetekkel is bírnak.

– Nagyon aktív közönség volt, szerettek tapsolni, a Barlangszínház pedig egészen misztikus hely. Szívesen játszanék itt gyakrabban is... A hallgatóság nagyon fogékony volt, az sem zavarta őket, hogy – valószínűleg szintén a pára miatt – az egyik LED-fal műsor közben elromlott. Az egyedi látványvilágot a férjem készítette – mondja a művésznő, aki virtuóz játéka mellett elsöprő személyiségével is hat nézőire.

És a nyolcadik napon című művéről például elmeséli érzéseit: az Úr hat napig munkálkodott világunkon, a hetediken megpihent. A nyolcadikon felébred Szentpéteri Csilla, elolvassa a híreket és azt érzi, hogy eluralkodik a káosz, lassan romba dől minden.

– Pozitív életérzésű ember vagyok, ezért a drámai műben folyamatosan jelen van a remény sugara, az üzenet: empátiával, toleranciával, szeretettel jobbá tehetjük a világot! Hát vigyük ki ezeket az érzéseket az utcára, őrizzük meg Földünket a jövő generációjának. Mentsük meg az esőerdőket és az emberiséget! – üzeni nagy szenvedéllyel.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FERTŐRÁKOS - Ilyenek vagyunk: Híresen jó vendéglátók

Több ezer éves múlt, megőrzött értékek is jellemzik a falut, amelynek lakói híresen jó… Tovább olvasom