Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Széles Sándor: Sopron visszakapja központi szerepét

Sopron visszakapja a vármegyerendszer felszámolásával elvesztett régi,központi szerepét – jelentette be a járási hivatalok kialakításáról szóló tájékoztatóján Széles Sándor kormánymegbízott.

A januártól működő soproni járáshoz tartozó települések polgármesterei, jegyzői kérdezhettek a hivatalokról és a tankerületek kialakításáról Sopronban. A Liszt-központban tatott fórumon Széles Sándor kormánymegbízott válaszolt a kérdésekre és bemutatkozott dr. Tölli Katalin járási biztos is. A legtöbb kérdés mögött a munkatársak sorsa, munkakörülményei és f

izetése miatti aggódás állt, de a kormánymegbízott mindenkit megnyugtatott – hangzott el a fórumot követő sajtótájékoztatón. Ennek keretében Fodor Tamás, Sopron polgármestere értékelte hasznosnak a településvezetőknek tartott beszámolót.

A soproni járás lesz a megyében a legnagyobb – derült ki a tájékoztatón. A törzshivatalban 109 munkahely lesz, 39 település ügyeiben járnak majd el 618 informatikai eszközön. – Sopron ebben a rendszerben visszakapja azt a központi szerepet, amit anno a vármegyerendszerben töltött be – mondta Széles Sándor, aki a járási biztos kiválasztásának paramétereit is ismertette: legyen helyi és tapasztalt. Dr. Tölli Katalin maximálisan megfelelt a szempontoknak: tősgyökeres soproni és sokéves közigazgatási gyakorlattal aljegyzőként dolgozott a polgármesteri hivatalban.

– Ekkora átalakítást még a rendszerváltás sem hozott a közigazgatásban, ebben részt venni hatalmas feladat – mondta el dr. Tölli Katalin, aki 1989 óta dolgozik a soproni városházán. Azt szeretné, ha ebből az óriási változásból a polgárok januártól csak a pozitívumokat tapasztalnák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc gyanúsított ellen indul büntetőeljárás Sopronban - fotó

A Soproni Rendőrkapitányság betöréses lopás és orgazdaság miatt kilenc gyanúsítottal szemben folytat… Tovább olvasom