Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szegedi Csanád: A Jobbik egyértelműen a második erő a pártok közül

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke Sopronban tisztelgett az aradi vértanúk emléke előtt, majd a Jobbik soproni szervezetének kampányrendezvényén vett részt csütörtökön. Portálunknak interjút adott.

- Sok választó körében mostanra második erő lett a pártok közül a Jobbik. Egyetért ezzel a kijelentéssel?

- Egyértelműen második erővé vált a Jobbik. Ezt a közvéleménykutatások is alátámasztják, amelyek ugyan mindig a szocialista pártok felé billentik egy kicsit a mérleget. Most például azt mondják, fej-fej mellett haladunk, de ez valójában azt jelenti, megelőztük az MSZP-t. Az időközi választások eredményei is ezt mutatják, s valószínűnek tartom, hogy vasárnap Sopronban is eredményesebbek leszünk a szocialista pártnál.

A Jobbik népszerűsége mindenhol 5-10 százalékot tudott növekedni az elmúlt időszakban, s ezzel még messze nem érte el a ˝tetejét˝. Nagyon sokan ábrándulnak ki a kormánypártból, a Fideszben nem látják a megoldást. Pártunk elutasítottsága is visszaesett. Kezdetekben úgy mutattak be minket, mint egy rendkívül szélsőséges, rendbontó erőt. Mi azonban hozzáértő politikát folytatunk, mind az Országgyűlésben, mind az Európai Parlamentben. Minden olyan döntést támogatunk, ami az országnak érdeke, s semmit nem írunk alá, ami kárt okozhat.

- Mit tehet az ország érdekében az Európai Parlament képviselőjeként?

- Kijelenthető, hogy a Jobbik delegációja az egyik legaktívabb erő az Európai Parlamentben. Az elmúlt években számos problémát felvetettünk, kiálltunk az érdekeinkért. A Jobbik nem csak Magyarország állampolgárainak, hanem a Kárpát-medence valamennyi magyarjának az érdekében kíván fellépni, együttműködve a magyar érdekekért küzdő határon túli magyar képviselőkkel is. Felvetettük továbbá a kisgazdák, a kis-és középvállakozók problémáját, lépéseket tettünk az olcsó ˝dömpingáruk˝ beáramlása ellen is.

- Az országban az egyik legsúlyosabb, megoldásra váró probléma a devizahiteleseké. A Jobbik országos aláírásgyűjtő akciót kezdett a devizahiteles családok megmentése érdekében.

- Ez egy demonstratív, nagyszabású megmozdulás. Célunk, hogy több százezer aláírást tegyünk le a kormány asztalára, bebizonyítsuk, hogy nem áll akkora támogató tömeg a Fidesz mögött. S mindezzel szorgalmazzuk a devizahitelek forintra váltását, azon az árfolyamon, amin azt a bank folyósította. A devizahitelek fix árfolyamú végtörlesztése szinte kivitelezhetetlen, az egy összegben való kifizetés többnyire lehetetlen. A miniszter elképzeléseivel ellentétben ugyanis az emberek többségének nincs négy-hat millió forint ˝tartalék˝ a zsebében. A Jobbik törekvése ellentmond a gazdasági lobbiknak, de amelyik banknak ez nem tetszik, el lehet menni az országból, lesznek mások helyettük.

Olvasóink írták

 • 9. Csetneky 2011. október 08. 22:09
  „8. Ovinkor

  Igazad van, a nagytapasztalatú emberek minden nap bizonyítják, mekkora a tapasztalatuk. Ők adják oda az otthon tartott megtakarított pénzüket mindenféle primitív trükknek bedőlve. Az is igaz, az Mszp ezt fennállása óta tudja és remekül ki is használja. Mármint ezt a nagy tapasztalatot.”
 • 8. Ovinkor 2011. október 07. 22:21
  „7. Jöttmentek 2011.10.07. 20:42
  A szüleid korosztályának halálát kívánod? Szép.

  Lehet, hogy ők nemcsak tankönyvből ismerik a "szörnyű" szocialista korszak mindennapjait. Talán ezért lettek a hívei még ennek a gyenge utódpártnak is. Ti meg egyre jobban bedőltök a szélsőjobboldali propagandának, kevés tudással és még kevesebb tapasztalattal.”
 • 7. bali00004 2011. október 07. 22:13
  „3. józanparaszt 2011.10.07. 11:21

  gyözzetek meg! ha teszem fel a Jobbik kerülne hatalomra mit tenne? Sztem ugyanúgy saját érdekeiket néznék. Politikusmáz az politikusmáz, bármilyen színben is pompázik. Sztem. De mondom, ha meggyöztök, hogy ök az igaziak és igazak és becsületesek és egyenesek és szavahihetöek és nem szélkakasok... ám legyen
  hát ez egyszerű lesz. nézd meg a neten, hogy milyen alkotmány/ és más törvényt akartak eddig módosítani. ez éppen elég is lesz neked. talán 10db elfogadtak? szerinted ? ja, és volt amelyiket a komcsik, a fidesszel nem szavazták meg!! hahó! akkor most mi is a pálya? csak azért sem szavazták meg. ennyi. ez a politika. és téged is megvezetnek.”
 • 6. SC 2011. október 07. 18:14
  „4. Ovinkor
  Miért lenne csalódás?:-)
  Egy emberrel több lesz,aki nem tud majd semmit tenni.Ennyi.”
 • 5. Ovinkor 2011. október 07. 11:36
  „A Szonda legutóbb az MSZP-nek 27, a Jobbiknak 18 százalékot mért. A Medián azonos eredményt.

  Eddig többnyire mindig az MSZP-t mérték alul.

  Szegedi Csanád téved. Ugyanazt csinálják, mint 2010 tavaszán, amikor - vissza lehet keresni - győzelmet vizionáltak. Az eredményt ismerjük.”
 • 4. Ovinkor 2011. október 07. 11:30
  „Mekkora csalódás lesz nekik vasárnap az MSZP győzelme.”
 • 3. józanparaszt 2011. október 07. 11:21
  „gyözzetek meg! ha teszem fel a Jobbik kerülne hatalomra mit tenne? Sztem ugyanúgy saját érdekeiket néznék. Politikusmáz az politikusmáz, bármilyen színben is pompázik. Sztem. De mondom, ha meggyöztök, hogy ök az igaziak és igazak és becsületesek és egyenesek és szavahihetöek és nem szélkakasok... ám legyen”
 • 2. bogabo 2011. október 07. 00:04
  „nem követtem a Jobbik tevékenységét, viszont egy mondata megfogott, miszerint: "az egy összegben való kifizetés többnyire lehetetlen. A miniszter elképzeléseivel ellentétben ugyanis az emberek többségének nincs négy-hat millió forint ˝tartalék˝ a zsebében."

  jajám, ez csak nekik volt jó :)”
 • 1. bali00004 2011. október 06. 21:29
  „tiszta beszéd. nem mellé beszélés. ennyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi Sopronban - Fodor Tamás a Fidesz jelöltjét ajánlja

Fodor Tamás polgármester Pongráczné Várnai Máriát, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjét… Tovább olvasom