Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Széchenyis diákok a csillagászok európai konferenciáján

Csillagászok európai konferenciájára volt hivatalos a soproni Széchenyi-gimnázium ötfős csapata Lang Ágota tanárnő vezetésével. A fiatalok a Vissza a jövőbe elnevezésű projektjüket mutatták be.

Közel hétszáz résztvevővel rendezték meg a European Planetary Science Congress elnevezésű csillagászati konferenciát a napokban Londonban, amin a Széchenyi-gimnázium diákjai is jelen voltak Lang Ágota tanárnő vezetésével. A tudományos fórum a csillagászat és az űrkutatás terén egy év alatt megszületett innovációt, kutatások eredményeit összegezte és mutatta be a tudományos közösség számára.

A soproni csoport a Stonehenge-nél: Nickl Eszter, Szalay Zsófia, Paukovits Anda, Prajczer Péter, Szalay Kristóf és Lang Ágota.
A soproni csoport a Stonehenge-nél: Nickl Eszter, Szalay Zsófia, Paukovits Anda, Prajczer Péter, Szalay Kristóf és Lang Ágota.

A soproniak a fórum legfiatalabb résztvevői közé tartoztak. A Lang Ágota tanárnő által vezetett diákcsapat a University College London előadótermében a konferencia hivatalos nyelvén, angolul mutatta be a „Vissza a jövőbe – a Vénusz-átvonulás megfigyelése akkor és most" című projektjüket, amin évek óta dolgoznak. A diákoktól megtudtuk, az előadáson egy korábbi, Bécstől Trondheimig tartó Vénusz-átvonulást követő úti beszámolójukat is bemutatták, valamint egy, a csapat által összeállított kőzetfelismerő robotot.

Olvasóink írták

  • 1. józanparaszt 2013. szeptember 25. 16:39
    „hurrá hozzászólás engedélyezett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi szolgálat nélkül nincs érettségi

A középiskolai tanulmányaikat most megkezdők számára csak akkor állítható ki az érettségi bizonyítvány, ha legalább 50 órát tevékenykedtek közösségi szolgálat keretében. Tovább olvasom