Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Szakmák Éjszakája hét helyszínen is

Idén is lesz Szakmák Éjszakája: a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményei külső partnereikkel április 13-án, pénteken 18-tól 22 óráig hét helyszínen hetvenhét programmal várják az érdeklődőket.
Negyvennégy szakképzési centrum vesz részt országszerte a Szakmák Éjszakája programsorozatban, amelynek elsődleges célja az általános iskolások és szüleik, a középiskolások és a felnőttek tájékoztatása a képzési lehetőségekről. Ugyanakkor a színes, szórakoztató lehetőségek igazi családi programok lehetnek – kortól függetlenül.

Ezen az éjszakán az érdeklődők végigjárhatják a szakképző iskolákat és megismerkedhetnek az egyes szakmák fortélyaival, mindezt játékos formában, néhány óra alatt. A Soproni Szakképzési Centrum tagiskolái és szakmai partnerei hét helyszínen, hetvenhét programmal várják az érdeklődőket április 13-án, nemcsak Sopronban, hanem Fertődön és Kapuváron is. A Berg-, a Fáy-, a Handler-, a vendéglátó, a Porpáczy-iskola és a Vas-Villa’ mellett három szakmai partner is csatlakozik a programhoz: az Autoliv Kft., a Magyar Posta Zrt. és a Velux Magyarország Kft. Szakmák Éjszakája lesz a Rothban is: a Szent György utcában az erdészek, a kollégiumban a faiparosok és környezetvédők, a Lippaiban a borászok, parképítők és virágkötők várják az érdeklődőket.

 A szakmakipróbáló programok mellett előadások, bemutatók szerepelnek. Minden szakmát ki lehet próbálni, s ez sok-sok kalandot is ígér... (A Szakmák Éjszakája részletes programja elérhető a szakmakejszakaja.hu és a szakmakejszakaja.soproniszc.hu, illetve a www.rothszki.hu weboldalakon.)

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját április 13-án 17.30 órakor tartják a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolájában.
Kedvezmény az utazóknak

A tanulókat kísérő hozzátartozók, valamint a felnőttoktatási szakirányok iránt érdeklődő felnőttek részére a közösségi közlekedési szolgáltatás ötvenszázalékos kedvezménnyel vehető igénybe. Az odaútra a teljes árú jegyet kell megváltani, amit a rendezvény helyszínén a képzőintézmény lebélyegez és igazolást állít ki a részvételről. Visszaúton (az igazolással együtt) ez a jegy használható utazásra.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a 14 éves Mercédesz Sopronból - felismeri?

Március 9-én egy soproni gyermekotthonból engedély nélkül távozott. Tovább olvasom