Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Szakértőkkel a szúnyogok ellen - hegykői tanácskozás

A hegykői önkormányzat egyeztető megbeszélést kezdeményezett a szúnyoggyérítés aktuális feladatairól és a kezelési lehetőségek megvitatásáról.

A találkozón számos településvezető mellett a Fertő-táj Világörökség Egyesület és a soproni polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának képviselője is részt vett.

A megbeszélésen két szakértő, Sáringer Tamás és Kenyeres Zoltán ismertette a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál sikerrel alkalmazott kezelési modelleket, melyek a Fertő tónál is megoldást jelenthetnek a vérszívók ellen.

A szakértők szerint a biológiai és a kémiai gyérítés nem választható el, mindkettőre szükség van a hatékonyság érdekében. Rendkívül fontos azonban a terület feltérképezése, mert a célirányos gyérítéssel jelentős összeget takaríthatnak meg a települések.

Ivanics Ferenc, a Fertőtáj Világörökség Egyesület elnöke kijelentette, hogy az egyesület vállalja a koordinációt, így akár szeptemberre elkészülhet egy szakértői anyag. Ennek birtokában mindenki pontos ismeretekkel rendelkezhet arról, milyen típusú és milyen gyakoriságú gyérítésre van szükség. Az első lépés tehát megtörtént annak érdekében, hogy a Fertő tó környékén jövőre kevésbé keserítsék a szúnyogok a lakosság életét. Természetesen a megszokott módon idén is sor kerül a gyérítésre.

Olvasóink írták

  • 1. c7 2010. április 22. 18:04
    „21 éve járunk Hegyköre. Minden évben, nyáron 3hetet töltünk a "vérszivókkal" ott. Néha jön a sárga (repülö) és "permetez" , mikor a teraszra kiültél reggeizni, vagy vacsorázni. HÁT EZ A GYÉRITÉS? A kaját kidobhatod, szag is van a "permettöl" ÉS MÁSNAP OTTVANNAK A SZUNYOGOK!!!!
    Télen, ha megyünk semmi szunyog. Talán a nyári "TUSOLÁS" miatt?? HEhehe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivánba naponta járőröznek a rendőrök

A fokozott ellenőrzések során közlekedési szabálysértések miatt 6 fővel szemben tettek a rendőrök… Tovább olvasom