Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Supka-Kovács Tamást jelölték a Megye Építészetéért-díjra

Sopron - A megyei építészeti kamara tavaly alapította meg a „Megye Építészetéért" díjat és idén első alkalommal pályázatot is hirdetett a kitüntetés elnyerésére. Az egyik jelölt a soproni Supka-Kovács Tamás.
A ,,Megye Építészetéért" díj alapítója és adományozója a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara. A nyertes a megyében működő és kamarai tagsággal rendelkező építész lehet az adott évben megyénkben megépült munkájával. A díj oklevéllel és 300 ezer forint értékű tárgyi jutalommal jár. A soproni építészek közül Supka-Kovács Tamás szerepel a megmérettetésen.– Jó az ötlet, hiszen azért írtak ki versenyt, hogy elismerjék a megyében, a megyéért dolgozó építészeket, s még színvonalasabb munkákra ösztönözzék őket. Úgy tudom, mások jelölik az építészeket, így én is csak akkor szereztem tudomást arról, hogy ott vagyok a jelöltek között, amikor felkértek arra, juttassam el a munkáimhoz kapcsolódó dokumentációkat a kamarának. Két épületem szerepel a pályázaton, az egyik a soproni Szent Pál Katolikus Kollégium, melynek a felújítását terveztem. A másik munkám a Torkos utcai volt major bővítésének tervei. Ez egy új épületszárnyat kapott, benne 12 lakással.

Az építészt a jellegzetes soproni környezet újabb és újabb kihívások elé állítja. – Sokkal izgalmasabb feladat új, vagy felújított épületeket műemléki környezetbe illeszteni, mint egy üres mezőre felépíteni valamit – vallja Supka-Kovács Tamás, aki elmondta, nagy feladata van az építésznek egy adott környezet, egy város képe, de a közízlés formálásában is. Ez a régió konzervatívnak mondható szerinte, a megrendelők évekig ragaszkodnak stílusokhoz. Így volt az alpesi stílus hosszú évekig, most a mediterrán a divat. A tervező viszont mindent elkövet azért, hogy a soproni tájba leginkább illeszkedő épületeket tervezzen a megrendelőinek.

Szavazni lehet

Az elismerés odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot az építészeti kamara megyei tagjai tehetnek. A beérkezett javaslatok elbírálásához szükséges műleírások és fényképek felkerültek a kamara honlapjára és megtekinthetők a kamara titkárságán is. Minden kamarai tag szavazhat arról, hogy mely pályázatok kerüljenek a második fordulóba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Bánfalván

Sopronbánfalva - Vidám zenés felvonulással, gulyásfőzéssel és koszorúzással egybekötve tartja meg a… Tovább olvasom