Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Soproni Várkerület felújítás: a kereskedőket sújtotta a csúszás

Nagy a felháborodás a Várkerület kereskedői között, ugyanis sokuknak ez a második olyan adventi időszak volt, amelybe bezavart a Várkerület megújítási projektje.
Adventi időben igen érzékenyen érintette a kereskedőket a Várkerület megújítási munkálatainak csúszása, egyes részeken a szokásos forgalom alig felét realizálták. Közülük többeknek ez a második „elszúrt" karácsonya.

Nagy a felháborodás a Várkerület kereskedői között, ugyanis sokuknak ez a második olyan adventi időszak volt, amelybe bezavart a Várkerület megújítási projektje. Tavaly – mint mondják – december 20-án vonultak le a közművek kivitelezői, s idén is az adventi időszak jó részében járdafeltúrások, sárkupacok és gödrök nehezítették a gyalogos közlekedést. Ez az áruszállításban is nagy gondot okozott, hiszen ilyen körülmények között kellett bukdácsolva becipelni az üzletekbe az olykor 10–20 kilós zsákokat.

– Nem a Várkerület megújítását ellenezzük, hanem a kivitelezés csúszása miatt háborgunk – hangoztatták az érintettek. Ugyanis idén júniusban a városfejlesztési kft.-től tájékoztatót kaptak a közmű-felújítási és burkolatépítési munkák kiviteli tervéről. Ebben az szerepel, hogy az első – Várkerület 39–59. közötti – szakaszon a burkolatépítés idén július 1-jétől október 15-ig lezajlik, sőt, a növények elültetése is november derekáig befejeződik. Ehhez képest siralmasak voltak decemberben is az állapotok, s ennek a forgalom látta kárát. Adventi időszakban, amikor normális körülmények között növekszik a forgalom, idén nemhogy emelkedett, hanem 40–50 százalékkal csökkent a bevétel. A parkolóhelyek hiánya miatt a vevők pedig egyre inkább elpártolnak a belvárostól. Tény, hogy a Mária-szobor környékén a páratlan oldalon több száz méteren keresztül nincsen megállási lehetőség. Márpedig decemberben lehetett volna megteremteni a következő hónapok túléléséhez szükséges anyagiakat. Emiatt sokan kérvényezni fogják a városházán üzletük bérleti díjának mérséklését.

Városházi információk szerint a júniusban kiküldött tájékoztató előzetesen tervezte a „várható" dátumokat. A közbeszerzési eljárás azonban elhúzódott, a közbeszerzéseket felügyelő szervezet ellenőrzése a vártnál később fejeződött be, noha nem találtak semmi problémát. Emiatt a kivitelezési munka sem az elgondolás szerint kezdődhetett el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pro Urbe Sopron díj tulajdonosa az idei évben dr. Szilágyi László

Az elején furcsa volt a szituáció, de most már jóleső érzéssel éljük meg. Tovább olvasom