Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Soproni kátyúkörkép 4.: Küldjön fotót kedvenc gödréről!

Csepel úti és Manninger utcai kátyúkra hívták fel figyelmünket olvasóink. Van ami még nem volt? Küldje be!

A nagy népszerűségre való tekintettel tovább folyik kátyúmustra nevű szórakozásunk. Első fejezetünkben magunk ragadtunk fényképezőgépet, mi a Gyár utcát véltük a legfelháborítóbbnak.

A második  és harmadik részben már az önök fotóiból állítottunk össze galériát. Előbb a Gesztenyés körút és az Alpár Ignác utca, majd a a Sörházdombi és az Ojtozi utca kevésbé napos oldalát mutattuk be. Most újabb levelet kaptunk:

Tisztelt Szerkesztőség !

Fotót sajnos nem tudok mellékelni, de évek óta embertelen körülmények között járunk munkába a Csepel úton létező üzemekbe. Meg kell említenem, hogy több száz dolgozó kénytelen elviselni a helyzetet!

2007-ben kezdtük el igényelni közösen az itt működő ipari telephelyek az út rendbetételét, de akkor elutasítást kaptunk, mondván felüljáró építése kezdődik, nincs értelme az út felújításának. Végig éltük az építkezés minden „szépségét", az út felbontásával, dömperek napi forgalmával együtt, de gyönyörű végeredmény lett, érdemes volt várni.

De itt még nincs vége a történetnek. Az építkezés végeztével személyesen beszéltem az építésvezetővel, aki azt az információt adta, hogy nem áll módjukban a Csepel út teljes hosszának a rendbetétele, csak egy rövid szakaszon. (bár a dömperek napi több-tízszeri forgalma biztosan nem tett jót, az amúgy is katasztrófális állapotban lévő útnak) Ez meg is történt, de mi azóta is minden egyes nap méterenként meglévő, 10-20 cm mély kátyúkon érünk be a munkahelyünkre. A kátyúk helyzete ma már lehetetlenné teszi a kikerülésüket. Az építésvezető szerint az út rendbetétele az önkormányzat feladata. Sajnos erre már több mint egy éve várunk, de nem történik semmi. Hozzá kell tennem, hogy nem beszélünk több száz méteres szakaszról, csak kb. 100 méterről !
- írja olvasónk, Varga Judit.

Másik olvasónknál a Manninger utca kátyúi verték ki a biztosítékot. Ő fotót is küldött:

Fotó: Boglárka
Fotó: Boglárka


Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretném jelezni Önök felé, hogy a Manninger utca közepe is tele van kátyúkkal. Az út állapota évek óta csak romlik, igaz évente egyszer próbálják befoltozni a lyukakat, de sajnos ezen foltozások nem tartanak sokáig, néhány hónap elteltével ismét visszaáll az eredeti, vagy még rosszabb kátyús állapot.

Mellékletként csatolok néhány általam a készített képet - bizonyít Boglárka.

Fotó: Boglárka
Fotó: Boglárka

Ha tud olyant mondani, ami még nem volt, küldje be! Címünk: online@kisalfold.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbantották a Sopronban talált gránátot

Már megsemmisítették azt a német repeszgránátot, amelyet Sopronban találtak péntek délután a 84-es… Tovább olvasom