Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Soproni fürdők fényesebb napjai ?

A soproni fürdőket több mint egy évtized után ismét a vízmű üzemelteti. A megyei cégbíróság bejegyzése alapján ugyanis a Soproni Fürdőüzemeltető és Kereskedelmi Kft. már hivatalosan is beolvadt a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Részvénytársaságba.
Fotó: Németh Péter Átalakulás: A fürdők új gazdái szeretnék visszaadni a fedett uszoda régi tekintélyét.
A két cég ügyében még tavaly májusban hozott döntést az önkormányzat. Hegedűs László vezérigazgató szerint a beolvasztás folyamata azért tartott csaknem egy esztendeig, mert az előkészítő munka során a részvénytársaság negyven tulajdonosának érdekeit és elképzeléseit egymás között, illetve külön a városéval is kellett egyeztetni. Az induló szezonban már új tervekkel, elképzelésekkel várják a strandok látogatóit. Szabó Ádám, az rt. fürdő-üzemmérnökség vezetője látványos és mélyreható változásokat ígér.
Bár a beolvasztás jogi folyamata az elmúlt héten lezárult, a gazdasági, szervezeti, működési beilleszkedés folyamata természetesen még sokáig elhúzódik. A részvénytársaság fürdő-üzemmérnökség vezetője minden dolgozót biztosított arról, hogy az átalakulás és annak gazdasági következményei miatt senkinek sem kell a cégtől távoznia. Sőt, a távlatok kiszélesednek, hiszen a biztosabb gazdasági háttérrel javulnak a működés feltételei, a szolgáltatások színvonala. Az egyik legfontosabb cél pedig, hogy a Sopronba látogató vendégek újra felfedezzék a városhoz tartozó fürdőket.
– Máris sokat tettünk ennek érdekében – mondja Szabó Ádám. – A fedett uszodában felújítottuk a szaunát és annak beléptetési rendszerét. Garantálni tudjuk az állandó hőmérsékletet és a 40 százalékos páratartalmat. A higiénés körülmények is megváltoztak. Ez is hozzájárulhatott, hogy megnövekedett a szauna látogatottsága. A téli szezonban, ami még javában tart, meghosszabbítottuk a kedvezményes úszás lehetőségét. Kedden, szerdán és csütörtökön este kilenc óráig, tehát a korábbinál egy órával tovább tartunk nyitva. A nyári tervek között szerepel, hogy megkezdjük egy új látványcsúszda építését, ami nyolc méter magas és nyolcszor hosszabb lesz a mostaninál.
A változások szele megérintette a város környéki fürdőhelyeket is. A Fertő tavi vízitelepen például új beléptető rendszert alakítanak ki a májusi szezonkezdésre. Élesen elválasztják egymástól a fürdőző vendégeket és a nézelődő látogatókat, vagy az éppen hajózni indulókat, nekik más-más díjat kell majd fizetniük. Az idén várhatóan a vízitelep teljes körbekerítése is megtörténik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átriumház épül a belvárosban

Az Ógabona téren ezen a héten kezdődik és a következő év januárjára befejeződik annak az… Tovább olvasom