Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Sopronban fejleszt a Palatia nyomda

Új profillal bővíti termékskáláját soproni beruházásával a Palatia Nyomda és Kiadó Kft.

Színes, öntapadós címkék előállítására alkalmas gépet is munkába állítanak a 70 millió forintos beruházás keretében, így a látványnyomdai üzletágban is megjelennek gyártmányaikkal - mondta Radek József ügyvezető csütörtökön az MTI-nek. A fejlesztés európai uniós támogatással valósul meg: 28 millió forintot nyertek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

A soproni ipari parkban 500 négyzetméteres csarnok épül, oda telepíti a társaság a tulajdonában lévő, s időközben szűknek bizonyult Scarbantia nyomda ofszet gépeit. Az új csarnok gépparkját az úgynevezett flexo nyomásra alkalmas, címkekészítő berendezésekkel bővíti a kft. A beruházást őszre fejezik be a tervek szerint. A fejlesztés nyomán hat új munkahelyet teremtenek.

Jelenleg öt munkatárs tevékenykedik a soproni nyomdában, amely prospektusokat, kiadványokat állít elő. A győri székhelyű társaság - amely győri nyomdájában a közelmúltban 900 ezer eurós beruházást hajtott végre ugyancsak uniós támogatással - 950 millió forintos forgalmat és 40 millió forint adózás utáni eredményt ért el tavaly, idén pedig megcélozta a bűvös 1 milliárd forintos árbevételt. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az új termékek esetében is számítanak osztrák megrendelésekre.

A szomszéd országban már meglévő piaci kapcsolataikat szándékozzák tovább szélesíteni. Tavaly a forgalom több mint 10 százalékát tette ki az Ausztriából származó árbevétel, míg egy évvel korábban ez 6-7 százalék volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi Ökörsütés fergeteges bulikkal, koncertekkel

Az immáron hagyománnyá vált Valétálás előtti utolsó fergeteges bulit idén is megrendezik május 5-től 6-ig Sopronban. Tovább olvasom