Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Sopronba tart a Mikulás

Bokros teendői közt idén is szakít arra időt a Mikulás, hogy meglátogassa a soproni gyerekeket.

December a gyerekek hónapja. A Mikulás ajándékot hoz nekik, karácsonykor pedig nekik szólnak leghangosabban a csengettyűk. A Liszt-központban is számtalan ünnepi gyerekprogrammal készülnek.

„Négyszemközt a Mikulással" – Mikulás-háza

Bokros teendői közt idén is szakít arra időt a Mikulás, hogy meglátogassa a soproni gyerekeket. Itt lesz csütörtökön délelőtt 10-től egészen 18 óráig a Liszt-központban. Bárki találkozhat személyesen a nagyszakállúval, aki eljön. A program azért is különleges, mert a Mikulás a saját, feldíszített házában fogadja a gyerekeket. Nem ünnepséget, előadást tart, hanem négyszemközt lehet vele beszélgetni.

Ezzel is a személyes kapcsolatok fontosságát szeretnék hangsúlyozni a szervezők. Mikulás idén sem egyedül érkezik, elkíséri egy krampusz is, aki reményeink szerint nem eszi meg az összes szaloncukrot, így abból a gyerekeknek is jut.

A Mikulást várva pedig meg lehet nézni az Adventi rajzpályázatra érkezett képeket. Szerdán este hatkor nyílik ugyanis a különleges tárlat. Adventi rajzpályázatunk meghirdetése többéves hagyomány.

Évről-évre növekedett a beérkezett munkák száma. A tavalyi 650 alkotás volt a rekord, amit paravánokra nem is tudtunk feltenni, így idén az iskolánként beadható alkotások számát 10-re csökkentettük.

Most 170 munkát állíthattunk ki. A képeket idén Magyar Mónika grafikusművész, művésztanár zsűrizte. A legjobbak idén is jutalmat kapnak, 24 alkotás pedig látható a Fő téren elhelyezett nagy adventi naptárban. A Liszt-központban pedig valamennyi rajzot meg lehet nézni egészen december végéig.

December 4., szerda 18.00 Liszt-központ

Az adventi rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetése

December 5., csütörtök 10.00-18.00 Liszt-központ

Mikulás-háza (személyes találkozás Mikulással)

A belépés díjtalan.

December 5., csütörtök 10.00 Balfi József Attila Művelődési Ház

Az erődítő kényszermunkások 7. emléknapja
A budapesti Holocaust Központ és a művelődési ház közös szervezésében.

December 6., péntek 17.00 Balfi József Attila Művelődési Ház

Jön a Mikulás

Mikulásváró óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Belépés díjtalan.

December 7., szombat 20.00 Balfi József Attila Művelődési Ház

Jótékonysági Mikulásbál
A helyi tagóvoda és iskola javára

Jegyár: 1.000 forint

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táplálkozás, mozgás, vitaminok és sok pihenés

Ősszel és télen az év többi részéhez képest akár húsz százalékkal több a megfázásos beteg, járvány idején még ennél is több. Tovább olvasom