Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Sopron is felkerült a gombfoci térképére - fotók

Örülhetnek a gombfoci szerelmesei, mert hétvégén rendezik meg a negyedik házi szektorlabda bajnokságot a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. Inczédi Gergelyt kérdeztük, aki már gyermekkora óta érdeklődik a sportág iránt.

- Már kiskoromban is szerettem a futballt, de sajnos betegségem miatt sosem adatott meg, hogy én magam játszhassak – emlékszik vissza a 23 éves Gergő.

- Ennek ellenére a sportág iránti rajongásom megmaradt, így találtam rá 16 évesen a gombfocira, vagy más néven szektorlabdára, ahol átélhettem a gólszerzés örömeit, a játék izgalmát.

Miután leérettségiztem, az összes pénzemet csapatokra és lövőpálcákra, azaz a játékhoz szükséges eszközök beszerzésére költöttem. Mivel mindig is másokkal együtt szerettem volna játszani, ezért amint lehetőségem volt rá a Fenyő téri iskolában oktatni kezdtem, meg akartam ismertetni minél több emberrel e játék szépségeit.

Sopron is felkerült a gombfoci térképére.

- Később, egyetemi pályafutásom befejezése után a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban folytattam tovább amatőr edzői karrieremet. Miután megalakult a SMAFC Szektorlabda Szakosztály, egyre többen csatlakoztak hozzánk, ma 12 állandó tagunk van, akiket bármikor elengednék versenyezni - folytatta a lelkes oktató.

Gergő elmondása szerint az edzéseik lényege nem a győzelem, hanem maga a játék élvezete.

- A gyerekek örömét tekintem elsődlegesnek, ha berúgnak egy-egy gólt, ügyesen eltalálják a labdát vagy nyernek, akkor én is jól érzem magam.

Azt sajnálom, hogy nincs egy igazolt profi játékosunk, vagy tanítómesterünk aki átadhatná a tapasztalatait, pedig már 2011 óta létezik az egyesületünk. Ezért minden megrendezett mérkőzésen részt kell vennünk a fejlődés és a tanulás érdekében. Ilyen szempontból egy verseny felér akár száz edzéssel is - vélekedik Gergő.

- Bár hiányzik a profizmus, mégis minden edzésnek megvan a maga menete: először bemelegítünk, gyakoroljuk a játék minden elemét, célzunk, lövünk és csavarunk.

Ezután adjuk át magunkat a küzdelemnek, vagyis minden alkalommal rendezünk egy minibajnokságot, ahol mindenki játszik mindenkivel, majd a végén bajnokot avatunk. Az utolsó fázisban szétlövések következnek levezetésként, és persze elpakoljuk a felszereléseket – mondta el saját edzéstervét Gergő.

- Úgy vélem a gombfoci egy hungarikum, egy olyan gyermekjáték, ami sportággá nőtte ki magát. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, hátha pont ő lesz a jövő reménysége és bajnoka.

Ahhoz, hogy valaki jó játékos legyen, fontos a fegyelem, a türelem, a tisztelet és a szorgalom, és persze nem árt egy kis kézügyesség sem. A versenyek szintén sokra taníthatnak meg, még a vereség is az előnyünkre válhat, attól is okosabbak leszünk.

A rendezvényekre nevezhetünk egyénileg és párosként, ha pedig elég magas pontszámú játékost győzünk le, akkor válógató meccsen vehetünk részt. Ha ott is eredményesek vagyunk, akkor saját költségen kiutazhatunk bármilyen nemzetközi rendezvényre, ahol válogatott mezben képviselhetjük Magyarországot.

A következő nagyszabású versenyt, a 4. házi bajnokságot most szombaton rendezzük 8 órától a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban – hívta fel az érdeklődők figyelmét Gergő, aki saját bevallása szerint még 50-60 évesen is szeretne gombfocizni, igaz nem edzőként, csak egyszerű játékosként, hogy a vezetőséggel együtt járó stressztől mentesen, nyugalomban adhassa át magát a szektorlabda örömeinek.

Olvasóink írták

 • 4. antisopronni 2012. július 29. 10:55
  „én meg flipperezek ezerrel.”
 • 3. Nagyonnagymedve 2012. július 26. 09:36
  „Ha nem csal az emlékezetem, a 80-as évek végén és a 90-es elején az Erkel iskolába már volt gombfocibajnokság, (meghívott profikkal) a Szittner tanár úr szervezésében!”
 • 2. anitromai 2012. július 23. 02:10
  „ez nem is sport LOL”
 • 1. rangabuga 2012. július 21. 12:29
  „Az országos szövetséggel van kapcsolat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrségi kihallgatásuk után is lopni mentek a soproni fiatalok

Az elmúlt két hétben három, különböző betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a Soproni Rendőrkapitányság nyomozói. Tovább olvasom