Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Segítettek az utcán rosszul lett idős férfin

Sopron - A buszmegállóban lett rosszul egy 85 éves, Parkinson-kórban szenvedő soproni férfi. Szerencsére az emberek nem mentek el mellette közönyösen, segítséget hívtak.
Napjainkban sajnos megtörténik, hogy a súlyos betegségben szenvedőket – tüneteik, koordinálatlan mozgásuk, károsodott beszédkészségük okán – összetévesztik az italozós emberekkel. (Nemrég Budapesten órákig bolyongott egy, a kórházból kiengedett papucsos férfi, akit hosszú időn keresztül „lezüllött" alaknak néztek, míg ki nem derült: agyi infarktus miatt vált kiszolgáltatottá.) Sopronban szerencsére nem a közöny az úr.

– Édesapám sajnos Parkinson-kórban szenved, továbbá gyakran előfordul, hogy hirtelen leesik a vérnyomása, s elájul – fogott történetükbe Sz. Beatrix, aki ezúton is köszönetét fejezi ki annak az ismeretlen jótevőnek, aki nem nézte közönyösen, amikor az Erzsébet utcai buszmegállóban rosszul lett a 85 éves nyugdíjas. – Apám szilváért ment a zöldséges boltba, s éppen hazafelé indult már, amikor látta, lekéste a buszát. Tudta, várnia kell a legközelebbi járatra, amikor a buszmegállóban hirtelen rosszul lett. Összeesett, de szerencsére volt valaki, aki azonnal mentőt hívott hozzá. Bevitték a kórházba, infúziót kapott, az ottani orvos pedig telefonált nekünk, ott van az édesapám. Délután már ki is hozhattuk.

A gyors segítségnek köszönhetően nem lett komolyabb baja, ezért is hálásnak érezzük magunkat mind a telefonálónak, mind a mentősöknek, mind pedig a kórház orvosainak, hogy figyeltek rá. Jó tudni, vannak még olyan emberek, akik nem mennek el becsukott szemmel, ha valaki rosszul lesz az utcán.

Olvasóink írták

 • 16. mcistvan@freemail.hu 2008. október 03. 22:15
  „manapság nagyon sok az ilyen eset a városba és kilehet szurni ha valaki alkoholista vagy nem. Ez esetben az idős bácsinak szerencséje volt hogy segitettek rajta és annak aki segitett üzenem hogy isten meghálálja jotettét. jobbulást a bácsinak”
 • 15. xp 2008. október 03. 06:23
  „Na most itt fejezzétek be gyorsan.Ez a rovat nem arról szól,hogy egymást mocskoljuk,hanem,hogy segítsük.Moderátor hol van ilyenkor”
 • 14. kevin 2008. október 02. 18:29
  „a 13 asszolast nem tudom melyik orult irhatta.meg a11 est.”
 • 13. kevin 2008. október 02. 17:41
  „en is anyambol indultam ki,bar bennmaradtam volna,apam is orult volna,ha nem szuletek meg a nyakara és akkor most nem rajtam rohogne aki olvassa a kisalfoldet”
 • 12. kevin 2008. október 02. 17:07
  „11 es jo vicc mondhatom.ANYADBOLindultal ki.meltanyolom az
  oszinteseget.”
 • 11. kevin 2008. október 02. 16:53
  „szolj ha kell gyogyszer,nekem van,mert en most jottem ki az idegrol. anyamat is kolcsonadhatom,szereti a fiatalokat”
 • 10. kevin 2008. október 02. 16:36
  „mi van 9 es.elgurult a gyogyszer vagy mama meg nem kaptal
  BROKIT.szolj apadnak.”
 • 9. dasd 2008. október 02. 16:25
  „Kevin te nyomorék buzeráns geci!!!!!!!!!!!!! apád fassázából jöttél te degenerált barom!!!!!!”
 • 8. Balázs86 2008. október 02. 15:56
  „És az ismeretlen jótevő ha jól tudom soproni egyetemista volt mivel egyik barátom hivott mentőt egy rosszul lett férfinak. Nem tudom h ez volt e az az eset. Nem minden egyetemista rossz!!! A kedves városiak meg elmentek közönnyel mellette. Jobbulást a bácsinak.”
 • 7. xp 2008. október 02. 07:20
  „Hát talán még nem halt ki a felebaráti szeretet az emberekből.Nekem is van egy példám.Sajnos rosszul lehet bárki,és ugye nem gondolják egyszerre azt az emberről,hogy részeg.Ismerősömmel történt,asthmás rohama lett,és elájult.Később magához tért,de nem volt ereje felállni még,hányan elmentek mellette,még azt is mondták részeg,mire diáklányok hajoltak le hozzá,és kérdezték meg miben segíthetnek.Alig volt hangja a fiatal embernek.Mondta,hogy asthmás nincs levegö ,mire a lányok azonnal hívták a mentőt.Hát ennyit a szidott fiatalokról.”
 • 6. Kevin fu...k 2008. október 01. 22:15
  „Kevin az any...d p...k írsz te mindenhova hülyeséget??? Honna tudod ha nem is mozogsz a városban?? csak mindent fikázol.. vedd már észre magad.. pusztulj meg.. tarsd magadba a véleményed..”
 • 5. dsasda 2008. október 01. 17:48
  „azér durva hogy ez akkora szám hogy ujságban is bent van. szerintem ez lenne a természetes.”
 • 4. ppp 2008. október 01. 17:37
  „Hála Istennek, ez így alakult!
  Nagy szerencséje volt a bácsinak,hogy éppen segitökész emberek környezetébe volt!Higyjék el, ez a távolsági uszvégállomásokon, délutáni ,,diákcsúcsforgalomban" nem ment volna ilyen könnyen!Ott el nézegették , el viccelődtek volna rajta!(volt már rá példa)
  Ez mind nevelés kérdése...”
 • 3. vet 2008. október 01. 14:29
  „sajnos mi magyarok tényleg nagyon közönyösek vagyunk.Már többször voltam szemtanúja.Pár példa régebbről.Vasútállomáson egy nő dörömböl a wc ajtón és segítségért kiabál.Rengetegen hallották,elmentek mellette,mi odamentünk és kiderült,hogy csak az ajtó szorult be,amit mi se bírtunk kinyitni ezért szóltunk az ott dolgozóknak.Másik eset,ami akár halállal is végződhetett volna.Győr(kiserdőnél lévő vasútállomás) Bácsi fetreng a sínen,próbál felkelni,de nem sikerül neki.Ezt is elég sokan látták,persze senki nem foglalkozott vele.Barátokkal odamentünk megnézni,mondta a bácsi,hogy névnapot ünnepeltek,kicsit sokat ivott és beesett a sínre,nem tud felkelni és valószínűleg eltört a keze.Elég nehezen kiszedtük onnan,nem könnyű kicipelni egy felnőtt férfit.Pár perccel később jött a vonat.
  Emberek próbáljunk egy kicsit segítőkészebbek lenni,életet menthetünk!Volt egy eset amibe már én se mertem beleszólni nő létemre,de azért a sok férfi aki elfordult az esetnél együtt segíthettek volna.Cigánygyerek megáll a buszmegállóban a kocsijával.Fehér csajnak akit valószínűleg ismert odakiabál,hogy menjen vele kocsival.A csaj nem ment,paraszt cigány nyomja a dudát mint állat,csaj csak röhög.A buta cigánynak ez nem tetszett kiszállt,aztán elkezdte verni a csajt mindenki előtt.”
 • 2. kevin 2008. október 01. 13:06
  „meg lepett hogy a bacsinak segitetek. Sopronra ez nem jellemzo.”
 • 1. ggg 2008. október 01. 11:50
  „durva, h ez a hír. ide jutottunk. lehet szidni pártot, városvezetést, kormányt, stb. ez a közönyösség csakis a mi hibánkból alakulhatott ki. és ezt csak mi (emberek, polgárok, elvtársak, stb.) tudjuk megoldani, és kizárólag közösen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,4 milliárd forint az oktatás fejlesztésére

Sopron - Két pályázati forrásból, az önrésszel együtt 1,4 milliárd forintot fordíthat a soproni… Tovább olvasom