Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Sánta László, a második legjobb franchise átvevő a világon

Firenzében tartották az idén ötödik alkalommal megrendezett Best Franchisee of the World díjkiosztó gálát.

A Best Franchisee of the World firenzei díjkiosztó gáláján a világ legjobb franchise átvevői vettek részt. Köztük egyedüli magyarországi delegáltként a soproni, a győri és a szombathelyi Otthon Centrum irodákat üzemeltető Sánta László.

– A rendezvényre az Otthon Centrum nyertes pályázatát követően a Magyar Franchise Szövetség delegált, ahogy minden meghívottat a saját országában működő szövetség jelölt – mondta el hazatértét követően Sánta László a Kisalföldnek. A díjat öt éve alapították, lehetővé téve elsősorban lokális, erős franchise márkák számára, hogy legjobb átvevőiket megmérettessék nemzetközi közegben.

Ebben az évben először indult magyar hálózat jelöltje, s a nemzetközi szakemberekből álló zsűri a kétszáz kiemelkedő franchise partner közül az előkelő második díjat ítélte oda Sánta Lászlónak.

Sánta László a firenzei gálán a második legjobbnak járó hatalmas serleget kapta. Magyarországot is képviselte a világversenyen.
Sánta László a firenzei gálán a második legjobbnak járó hatalmas serleget kapta. Magyarországot is képviselte a világversenyen.


– Már az is nagy dolog volt, hogy az első tizenötbe beválasztottak, az, hogy egy ilyen világszínvonalú megmérettetésen a második díjat kaptuk, igazán meglepetésként ért – mosolyog a hatalmas serleg mögött az üzletember. Sánta László több vállalkozásban is érdekelt, ő vezeti az Origo Sánta Zrt.-t is és az Otthon Centrumnak az egyik legelső franchise partnere – több mint tíz éve csatlakozott a hálózathoz.

– Az értékelés a konkrét üzleti eredményeken túl azon alapszik, hogy az adott átvevő hogyan viszonyul márkájához, a hálózata közösségéhez, mivel járul hozzá a közös sikerekhez.

Nem elsősorban anyagi értelemben, hanem aktivitással, beletett munkával. A franchise szépsége, hogy ahogy a kihívásokban, úgy az örömben sem vagyok egyedül, így a díjjal hálózatunkat és a sok éve velem dolgozó munkatársaimat is elismerték – mondta el Sánta László.

A világ legjobb franchise átvevője egyébként az egyik legnagyobb spanyol étteremláncnak, a Lizarrannak a franchise átvevője, Jorge Antonio Gómez lett. A harmadik helyezett egy portugál, a negyedik pedig egy brazil lánc átvevője lett.

A franchise jelentése

A franchise francia eredetű angol szó, szerződéses kapcsolaton alapuló együttműködési formát jelent.

Többféle tartalma lehet, lényege egy olyan együttműködési megállapodás, amelynek során a franchise átadó (franchisor) egy értékkel bíró név, általában bejegyzett védjegy, valamint egy hozzá tartozó, értékkel bíró üzletviteli tapasztalat használati jogát adja át, a franchise átvevő (franchisee) pedig díjat fizet. 
   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági forralt bor Sopronban

Lions klub-pavilonjában mindennap délután 4-től forralt borral és zsíros kenyérrel, teával… Tovább olvasom