Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Sánta Lajos alapítványa a tudást támogatta

Fertőd - Tizenhat évi működés után pénteken utoljára adja át támogatását a Sánta Lajos a Tudásért a Fertődi Általános Iskolában Alapítvány. Az alapító szerint segítségre sok helyen van szükség, a közösségépítés első tégláit pedig az alapítvány már letette.
Minden évben egy kiváló tanulmányi eredményt, országos vagy megyei tanulmányi versenyen jól szerepelt diákot és egy pedagógust díjazott és támogatott tizenhat éven keresztül a Sánta Lajos a Tudásért a Fertődi Általános Iskolában Alapítvány. Az esztendők során több mint húsz tanuló és az iskolában dolgozó tanító vagy tanár kapta meg az évzáró ünnepségen a Szász Endre által készített oklevelet és a pénzjutalmat, ami összesen mintegy nyolcszázezer forint volt.

Az idei, pénteki évzárón azonban az alapító búcsút vesz az iskolától. – Annak idején több motivációm is volt: a feleségem is pedagógus, én ide jártam iskolásként, később pedig az új épület létrehozásában volt szerepem – beszélt Sánta Lajos az indíttatásáról. – Részemről egyrészt gesztus volt, másrészt a közösségi cél szolgálata. Tudtam, hogy ez a pénz jó helyre kerül és jó célt szolgál. Csakhogy jó cél sok van.

A támogatás ezután is része marad az életemnek, de máshol, másmilyen formában. Én az első téglákat leraktam, az alapokra lehet építkezni – mondta el a Kisalföldnek a búcsúzó alapító.

Az alapítvány maradvány pénzösszegét, mintegy kétszázezer forintot Sánta Lajos a Fertődi Plébánia Harang Alapítványának utalja át. Pénteken, az utolsó támogatást Czudor Csilla kapja, a pedagógusok elismerését pedig az egész tantestület. Az alapító ünnepi ebéddel, Szabó Andris zenés műsorával és az összes diáktól egy-egy jókora fagylalttal búcsúzik...

Olvasóink írták

  • 1. Gratula 2008. június 13. 22:47
    „Nemes gesztus!
    Gratulálok Sánta úrnak! Az Isten tartsa meg jó erőben ,egészségben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Közbeszerzés vagy mutyizás?

Sopron - „Az ország második legnagyobb bankjának nyilvános közbeszerzésen elnyert… Tovább olvasom