Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés Sopronban: ingatlanról döntöttek

A soproni rendkívüli közgyűlésen vis maior kárenyhítésről és Ágfalvi úti ingatlan értékesítéséről is szavaztak. A Selmeci utcai telekkal kapcsolatos pályázat előterjesztését visszavonták.
Június 26-án Sopronban lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a Nyugat-Dunántúli Regionális fejlesztési Tanácshoz vis-maior kárenyhítési pályázatot nyújt be az önkormányzat - ez volt a szerdai rendkívüli képviselő-testületi ülés első napirendje. Mint kiderült, az említett napon lezúdult csapadék miatt beszakadt az Ady Endre út és a Tölgyfa sor, a kisebb utcákban a törmeléket kellett eltakarítani, és a Rák patak is károkat okozott. A részletes kárfelmérések alapján a kárérték összesen bruttó 13 millió forint. A vis maior igény nyolcmillió forint. A pályázat benyújtását valamennyi képviselő támogatta.

Képviselő-testületi döntés értelmében pályázatot írnak ki egy Ágfalvi úti zöldterület értékesítésére. Az ingatlan a Lippai-iskola és a családi házas övezet között fekszik, a pályázó raktárépületet kíván építeni, pályázatában nettó 108 millió forintos vételárat ajánl. - Célszerű szabályozási terv nélkül eladni egy ilyen területet egy családi házas övezetben? - tette fel a kérdést Biczi László (MSZP). Kóczán Zoltán (SZDSZ) azt mondta, korábban a terület felkerült az eladható ingatlanok listájára, ezért annak eladása teljesen korrekt. Felszólalásában Pongrácz Attila (Fidesz) is támogatta az előterjesztést. A szavazáskor 18 igen, 7 tartózkodás mellett fogadták el a határozati javaslatot.

A Selmeci utcai ingatlan értékesítésére kiírt pályázat előterjesztését a közgyűlésen visszavonták. Döntöttek a Vízkincs Alapítvány felügyelő bizottságába való delegálásról és kempteni delegáció megbízásáról is. A kempteni polgármester meghívására Balogh Judit, Kóczán Zoltán, Varga Gyula és Zombori István utazik Németországba.

A Pláza Gyógyszertár azzal a kéréssel kereste meg az önkormányzatot, hogy téli és nyári nyitvatartási rendet szeretne bevezetni. Télen vasárnaponként nem nyitna ki, de az ügyeleti rendben részt venne. A képviselők elfogadták ezt a javaslatot is.

Olvasóink írták

 • 10. mg 2008. augusztus 07. 18:34
  „Defoe!
  Bizonyára győrit akartál írni mert ebben az ügyben Győr az építési hatóság -igaz az is Fideszes-. De nem igazán hiszek ezekben. Van ugyanis egy Közig Hivatal kormány által megbizottal az élén és van minden ph-nak minőségbiztosítása aztán időnként megjelenik az Állami Számvevőszék is tehát egy hatóság ha akar is, sokat nem nem tud kötözködni...
  Összegezve ha a Sopron Bank meg akarná nyítni már minden fórumot megjárhatott volna. Szerinted hova ment el?”
 • 9. Defoe 2008. augusztus 07. 15:06
  „Nefelejtsd el Mg, a megyei Önkormányzat is Fidesz érdekeltség!!”
 • 8. mg 2008. augusztus 07. 13:16
  „Defoe!
  Ha nagyon akarná már rég megkapta volna -- szerintem”
 • 7. Defoe 2008. augusztus 07. 12:01
  „mg!
  Nem teheti, mert a használatba vételi engedélyt az önkormányzat adja ki. Ha ennélkül nyitna, olyan büntetést szabnának ki, hogy ezt még a bank sem tudná kigazdálkodni!”
 • 6. mg 2008. augusztus 07. 10:12
  „Miután a város nem hajlandó lépni javaslom: a mélygarázst nyissa meg a Sopron Bank! A müködtetés után az önkormányzat lépéskényszerbe kerül. mert bebizonyítja. -hogy mennyire fontos.
  - mekkora igény van rá és
  - milyen gazdaságos!!”
 • 5. DrDon 2008. augusztus 07. 09:49
  „Szerintem a mélygarázsról már csak a legfelsőbb bíróság dönt...”
 • 4. Világosság 2008. augusztus 07. 07:54
  „A mély garázsról miért nem döntenek, már egy éve üresen áll.”
 • 3. jereváni 2008. augusztus 06. 23:22
  „Szerintem ha valaki megvette volna ezt az a területet és közparkot csinálna itt nem lenne probléma!
  Apropó kedves Liget utcai miért nem tette? Legalább lenne pénz az Önök környékén a vizelvezetést megoldani mert a sok 10 milliós építkezés után ezt olyan emberek pénzéből várják el akik még sétálni sem mennek az Ágfalvi u.-i lakópark környékére csak hatalmas távhődíjat kénytelenek fizetni!”
 • 2. Nane 2008. augusztus 06. 22:30
  „A Sörgyár kicsit előbb ott volt, mint a lakótelep!!!!”
 • 1. Liget utcai 2008. augusztus 06. 19:29
  „Tisztelt Városvezetők!
  Jó lenne végre pontosítani az Ágfalvi út menti városrendezési tervet átnézni, pontosítani. Ismereteink szerint ugyanis a lakópark és az ipari negyed határvonala az Ágfalvi út. Sajnos azonban egyre több, nem lakáscélú létesítmény ékelődik a lakások közé, ezzel tovább rontva az itt élők nyugalmát. Pedig az ipari övezet zaja így se ad nyugodt környezetet, hiszen a viszonylag távoli Sörgyár folyamatosan dübörgő ventillátor-zaja nyáron nehezen elviselhető.
  Nem illene egy ilyen létesítmény engedélyezésénél az itt élőket is megkérdezni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer ásvány Fertőrákoson

Fertőrákos - Közel kétezer darab különböző kristály található a fertőrákosi ásványmúzeumban. Az… Tovább olvasom