Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Regisztrációs jegy: Pontos kép az utazókról

A regisztrációs jegy bevezetése a két megyei közlekedési társaságnál nem okozott jelentősebb menetidő növekedést.

A Kisalföld Volán Zrt. számításai alapján márciusban mintegy 100 ezren vásárolnak összesen regisztrációs jegyet. Összehasonlításképpen: ez a teljes árú menetjeggyel utazóknak éppen a fele. A kimutatás szerint a regisztrációs jegyek kilencven százalékát a 65 év felettieknek, a fennmaradó részt pedig a hat éven aluliaknak adták ki.

- A helyközi járatokon az új jegyfajta bevezetése nem okozott jelentős menetidő emelkedést - mondta el Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója. - Korábban saját magunk is végeztünk utasszámlálást, tehát volt valamekkora rálátásunk, hogy kik veszik igénybe a szolgáltatásainkat. A regisztrációs jeggyel viszont ezt még pontosabban mérni lehet.

A Kisalföld Volán Zrt. számításai alapján márciusban mintegy 100 ezren vásárolnak összesen regisztrációs jegyet.
A Kisalföld Volán Zrt. számításai alapján márciusban mintegy 100 ezren vásárolnak összesen regisztrációs jegyet.


Pócza Mihály hozzátette, a megrendelő, tehát a minisztérium árkiegészítést ad az ingyenesen utazók után, a forrást a központi költségvetés biztosítja. A számítások szerint a regisztrációs jegyet vásárlók alapján ez az összeg nagyobb, mint amennyit most kap a társaság.

Azaz, ha a tényleges utasforgalom alapján fizetik ki a kiegészítést, akkor a jövőben nagyobb bevételre számíthatnak.


Mint megtudtuk, a tízmilliárd forint éves forgalmú társaságnál a regisztrációs jegy kiadása néhány millió forinttal növeli meg a költségeket. Mindezt pedig az év évi elszámolásnál érvényesíthetik a megrendelő elé.

A GYSEV Zrt.-nél egyelőre még nem állnak rendelkezésre adatok. Stöckert Dávid, a vasúttársaság szóvivője azt közölte, az adatokat március végén összesítik majd.

A kommunikációs munkatárs sietve leszögezte, a regisztrációs jegy bevezetése miatt a pénztáraikban nem lettek nagyobbak a sorok.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. jirzi1 2010. március 26. 07:13
  „A zsúfolt buszra nem fér fel egy férfi. Idegesen elkiáltja magát:
  - Menjenek már beljebb, annyi hely van még, hogy sakkozni lehetne!
  Erre a válasz:
  - Jöjjön csak jóember, úgyis hiányzik egy paraszt!”
 • 27. penge493 2010. március 22. 16:58
  „Mankapunka úgy érti szerintem, hogy a jegyet amit kiad a sofőr megkapja az utas és jegyzi a gép a kiadot jegyek számát!!!”
 • 26. jirzi1 2010. március 22. 12:24
  „Azt azt hiszem az ingyen jegyes ép ésszel ki sem bírná hogy ne kapjon jegyet.De hagyjuk kiszálltam”
 • 25. Mankapunka 2010. március 22. 01:01
  „Azt,hogy fejlődjünk a korral. Most ez a világ van,pár gombnyomás,és jön a jegy.Egy neked,egy a cégenk.
  De ha rublikáznak,akkor csak az egyik fél kap "papírt" az egészről. ez a titok nyitja.”
 • 24. jirzi1 2010. március 21. 19:14
  „Mankapunka Az önéletrajzomat ha írnom kéne számítógéppel írnám, de nem minta alapján . De hogy jön ez ide . Otthon van, saját pénzemen vettem.”
 • 23. jirzi1 2010. március 21. 19:12
  „Igen igen igen . Had szívjanak az öregek . Nekem mondták de nem hittem ,tényleg ez minden buszos álma? Én csak 36 vagyok de gondolom ha idő előtt el nem akad valami leszek öreg is . Szeretném ha tisztelnének majd a fiatalok. De amikor busszal jártam ,igaz nem most volt, hiába voltam fizető a nyugdíjasnak átadtam a helyet. Régen volt ,csak kérdezem most már nem így van? Mert anyám ,apám erre tanított. Elszúrták mert szólok nekik.:)”
 • 22. Mankapunka 2010. március 21. 18:25
  „jirzi

  De akkor a legközelebbi önéletrajzodat is írógéppel írd meg,ne számítógépes minta alapján,jó?????????

  Akkor ennyi erővel minek van gép a helyközi buszokon,egy sima számlatömb a sofőrnek,és írja jegyeket és így nem fogy a festék patron sem.

  Hát,igen a jirzinél a rutin meg az évek!!!!!!!!!!!!!

  buszvez Ja,helyin meg marad a káosz,mert úgy tolakodnak a nyugdíjasok,hogy azon már csak nevetni lehet.”
 • 21. buszvez 2010. március 21. 17:18
  „Legalább arra jó, hogy amíg az utasnak kiadtam a jegyet, kiszámoltam a visszajárót, az alatt 8-10 nyugdíjas mögötte felfurakodott. A fizető utas látta hogy üres a busz, de mire megváltotta a jegyét, addigra már ülőhely sem jutott neki a pénzéért. Most ők is szépen sorba álnak legalább”
 • 20. jirzi1 2010. március 21. 12:32
  „Igen igazad van 17 .A BL döntő valószínű államilag támogatott nem szponzorált esemény .És nem is hozhat a konyhára csak pár buszjegy árát.Kivitelezhetetlen meg nincs a XXI században.Csak tehetetlen vagy tenni nem akaró emberek.Idiotizmusnak azt hívnám inkább hogy nem gondolkozik el az ember a megoldáson csak azt szajkózza "lehetetlen ,nem megoldható".Abban viszont igazad van ezt nem mi döntjük el ,hanem aki ezt a projektet bevezette ,tanulmányt készíttetett .... és jól megtömte a zsebét.De abban megnyugodhatsz ha abból lehetne többet lopni hogy vonalakat kell húzgálni ,az összes sofőr kalauz húzgálná.”
 • 19. hunter67 2010. március 21. 10:43
  „A regisztrációs jegy kiadási kedvet segíti a kiadott jegyek utáni 3 Ft díj amit a sofőr kap,hogy minél több jegyet adjon ki.Ezáltal több lesz az állami támogatás....”
 • 18. eMeL 2010. március 21. 10:09
  „Azzal teljesen egyetértek, hogy a kedvezménnyel utazók számát mérni kell, már régen is kellett volna. Ennek alapján a közlekedési vállalatok állami megkapják az utazók száma után járó költségtérítést. Azt azonban nem értem, hogy ehhez miért kell a pénztáraknál sorban állni, ezzel is növelni a zsúfoltságot (mert sokszor hosszú sorok állnak ott, akkor is, ha erre mást mondanak!). Tudomásom szerint a vonatokon kalauzok vannak, náluk és a távolsági buszvezetőknél kellene lenni 1-1 ilyen kezdvezményes jegytömbnek, amit igazolvány felmutatása mellett odaadnának az utasnak. A tömbök adatait pedig -- a többihez hasonlóan -- regisztrálnák. Az új rendelkezéssel talán arra gondoltak, hogy aki kedvezményesen / igynen utazik, legalább legyen neki is egy kis kellemetlensége?”
 • 17. omarhulm 2010. március 21. 08:07
  „Ennyi erővel a Bajnokok Ligája döntőjén is elég lenne toll vonásokkal engedni be a népet?

  Jirzi verziója kivitelezhetetlen több okból. Sajnos ez van.”
 • 16. czindi 2010. március 20. 22:51
  „sajna, de jirzi-nek van igaza. gyorsabb és sokkal olcsóbb. A vonaton meg a kalauz húzza a vonásokat. Ennyi.”
 • 15. jirzi1 2010. március 20. 22:40
  „:-) Ennyi -buszsofőr”
 • 14. omarhulm 2010. március 20. 21:01
  „13. Bla-bla-bla.
  Tipikus idióta...”
 • 13. jirzi1 2010. március 20. 19:51
  „Ez egy fórum ahol az emberek megvitatják az észrevételeiket. Ha nem tetszik ne szólj hozzá. Te is írhatnál egy kérvényt a főnöködnek hogy tőled meg is szüntethetik a cégedet .Biztos megdicsérnek. De ha így beszélsz az utasokkal is nem kéne sofőrnek lenned.”
 • 12. omarhulm 2010. március 20. 19:28
  „11. Te hol élsz? A középkorban? A toll vonás a 21. században? Minek kell ilyeneket okoskodni nem értem. Úgyse mi döntjük el. Írj egy kérvényt a Minisztériumnak, hogy nincs kedved eltartani a Volánt, hátha megszüntetik...”
 • 11. jirzi1 2010. március 20. 19:12
  „Lehet, de ha a munkahelyemen azt mondják (márpedig hetente mondják) hogy ez még a Te feladatod .Csak bólogatni tudok.Mert a cégnek így éri meg .Nem plusz kiadást kell kereseni hanem olyan embert aki megoldja a feladatot úgy hogy a cégnek is megérje Szarul hangzik de mivel a Volánt nagyrészt mi tartjuk el, ne legyen már olyan hogy megunnád ,belekeverednél.......Ha nem megy nézz hátra jön mögötted más .Bartók út munkaügy.Nem sértegetni akarlak de jobban megérné a cégnek.Csak egy kis odafigyelés.Tudom 1000 dologra kell figyelni de másnak is”
 • 10. penge493 2010. március 20. 18:35
  „Jirzi!
  Aztán például ha felszáll 20 olyan ember akinek regisztrációs jegy kell és csak húzkodja a sofőr a vonalakat szerinted nem keveredik bele? De ha te ennyire így csinálnád menj el sofőrnek és tedd ezt a jegy helyett, 2 olyan nap után megunnád mint például egy piac nap és mennek az idősek negyvenen, de nem csak megunnád hanem bele is keverednél!!!”
 • 9. jirzi1 2010. március 20. 18:03
  „Én ezt úgy képzeltem el hogy van egy kinyomtatott papír szépen fölfogatva egy mappára.A papíron különböző kategóriák .1 ingyen jegy egy vonás . Olcsóbb mint az ingyen jegy ,és ha a sofőr adja a jegyet a vonás talán gyorsabb is.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prodigy a VOLT-on

Július első hétvégéjén a korábban bejelentett világsztárok mellett többek között a The Prodigy, a… Tovább olvasom