Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Reformra vár a piacszabályozás

Az egységes európai piac megreformálásának kérdése is napirenden szerepelt a Brüsszelben rendezett Európai Vállalkozók Parlamentje ülésén. Ezen részt vett Tóth Kálmán, a soproni Scarbantia Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

Az Európai Vállalkozók Parlamentjének 751 tagja – s a magyar küldöttség 22 képviselője – között foglalt helyet Tóth Kálmán soproni elnök-vezérigazgató.

Brüsszeli útjáról érdeklődésünkre elmondta, a mostani ülésszakon kiemelt témát jelentett az egységes európai piac megreformálása. Legfőbb kérdéssé az azonos feltételek megteremtésének szükségessége lépett elő, hogy a kis- és középvállalkozások a multinacionális cégekkel egyforma eséllyel léphessenek piacra az unión belül.

A brüsszeli vállalkozói parlament munkájában Tóth Kálmán is részt vett.
A brüsszeli vállalkozói parlament munkájában Tóth Kálmán is részt vett.

Tóth Kálmán elmondta még, a szabadalmaztatási eljárás egyszerűsítését is szorgalmazzák, hiszen az Egyesült Államokban tízszer olcsóbb – és gyorsabb is – ez a procedúra. Az ülésszakon külön napirend foglalkozott az úgynevezett hiteles elektronikus aláírások rendszerével. Ez rendkívüli módon felgyorsítaná az üzleti világ szereplőinek a döntések előkészítését, illetve azok végrehajtását. E témakörben konkrétumokról valószínűleg a jövő év első felében határoz majd az unió parlamentje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlészek is kérhetik a Széchenyi-kártyát

Bevezetik a Széchenyi-kártyát az agráriumban – jelentette be a kormány második akciótervében. Az intézkedésnek a többség örül, az óvatosabbak szerint viszont az ördög a részletekben rejlik. Tovább olvasom