Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Rakonczay útjáról filmek készülnek

Dokumentum- és játékfilm is készül Rakonczay Gábor útjáról, aki a világon elsőként 61 nap alatt egyedül evezte át az Atlanti-óceánt átalakított kenujával, miközben többször felborult és élete veszélybe került.
– A tárgyalások még folynak, részletekkel ezért egyelőre nem szolgálhatok – mondta el a Blikknek csütörtöki sajtótájékoztatóján a kenus. – A könyvem bemutatója várhatóan június első hetében lesz. A következő hetekben a család és a barátok mellett igyekszem minél több időt fordítani rá – folytatta Gábor, akinél a kikapcsolódás egyelőre háttérbe szorul. Mint mondta, most azon van, hogy miként tudná a napi 4 óra alvást 3,5-re leszorítani.

– Kenuval nem vágnék neki újra – válaszolt Gábor, mire felesége, Viktória rögtön rávágta: még egyszer nem is engednélek el. – Egy vitorlással el tudnám képzelni, de csak úgy, ha motor is lenne benne, és nem lennék egyedül – tette hozzá Rakonczay. Az óceánátkelésnél használt Vitéz nevű kenut a tervek szerint Szeremley Hubáék fogják hazahozni.

Olvasóink írták

 • 19. gabodick 2012. április 07. 18:41
  „Az eddígi 18 beírás közül csak az utólsó háromban szerepel RG iránti tisztelet. A többi 15 meg szégyellje magát, de nagyon ! Fölháborítónak tartom, hogy ebben az országban már örülni sem tudnak emberek, csak ócsárkodni, belekötni másokba és irígykedni. Otthon a gép elött ülve unalmukban hányinger szöveget bepötyögni a hozzászólásokhoz, mert elképzelhetetlen nekik, hogy valaki egy rendkívüli dolgot vitt véghez. Valószínüleg ezek az emberek agyajárása nem is terjed tovább a sértegetéseknél. RG. magának bizonyított, és nem a külvilágnak. A külvilágban pedíg csak (!!!) a saját honfitársai vélekednek róla disznó módon ! Szégyen és gyalázat, hogy ismét bebizonyosodott az a mondás, miszerint "Senki sem lehet próféta a hazájában". ?ssa el magát mindenki, aki R-t becsméreli ! Pfújj.”
 • 18. szabo1936 2012. április 07. 16:26
  „Hat igen ha valaki megnyeri a Lottot sok millio dollaral atveszi kifizetik neki a penzt mert helyes volt a valasztot szama akor jonek az "irigyek" akik azt akarjak,hogy bizonyitsa be,hogy milyen modon talalta ki a nyero szamokat mert ha nem bizonyitsa be akor o egy csalo.”
 • 17. mia75 2012. április 07. 12:15
  „Ahogy magad is Írtad Zsuzsuka, amit nem tettünk meg, azt nem lehet bebizonyÍtani. De nem is kell.A kételkedés nem egyenlő az irigységgel, féltékenységgel. Mint Gábor egyszer mondta,ezt magának csinálta, magának akart bizonyÍtani. Így hát nem tartozik az emberek felé sem könyvvel, sem filmel, sem beszámolóval, sem magyarázattal.”
 • 16. zsuzsuka 2012. április 07. 08:52
  „Magyarországon a magyarok örüljenek a magyar sikereknek!
  Az irigység, a féltékenység negatív érzelmek,annak árt, aki érzi!
  Bármilyen hihetetlen egyeseknek, de vannak még igaz, őszinte érzelmek. Aki igazán szereti a párját, megérzi, ha végzetes bajba került. Viki tudta, hogy Gábor él. Természetesen ő is aggódott érte, de azt is tudta, hogy megérezné, ha....
  Igazat adok Gábornak, hogy nem is próbálja bizonygatni, hogy nem csalt. Amit nem tettünk, azt nem lehet bebizonyítani.
  Nagyon rossz lehet azoknak, akik nem tudnak együtt örülni.
  Minden a két fülünk között dől el! Gondolj új gondolatokat, mondj új szavakat és megváltozik az életed! Próbáljátok ki kedves hitetlenkedők! Garantáltan jobban fogjátok érezni magatokat! Még az is lehet, hogy kedvet kaptok valami igazi nagy kalandra. Sok sikert!”
 • 15. antistar 2012. április 07. 07:00
  „És a film 61 napig fog tartani,részletesen bemutatva az eseménydús napokat. :)”
 • 14. plaane 2012. április 06. 20:06
  „Csak...??? Javaslok még : sci-fi,opera,musical,krimi,performance,szobor,képregény,képviselői önálló indítvány,túlélő show,napirend elötti felszólalás,festmény-sor,utca-név,PhD,mese-játék,flash mob,gps geocaching kereső játék,dokumentumfilm(na,ebben az utóbbiban nem vagyok biztos).”
 • 13. ATX 2012. április 06. 18:57
  „12: Én speciel nem vagyok irigy. A t.köm se szeretne egyedül kínlódni azon a böhöm nagy óceánon! Jobban szeretek a kertben tevékenykedni, de ahogy elnézem, ez a húsvét esős lesz. Így hát itthon maradok és elmerengek - többek között - a Rakonczayn. Vajon megcsinálta vagy tényleg kamu az egész? :)”
 • 12. szabo1936 2012. április 06. 16:23
  „Irigy emberek vagytok!
  ATX lehet,hogy eben a 3 szoban is helytelenul irtam a magyar nyelven de "I don´t give a shit"”
 • 11. ATX 2012. április 06. 13:33
  „10: Ja tényleg! :) Bombard is írt könyvet ("Önkéntes hajótörött" volt a címe), Rakonczay is fog írni...”
 • 10. Tündenéne 2012. április 06. 13:21
  „2. ATX 2012.04.06. 09:51

  Ő is gps meg műholdas telcsi nélkül csinálta :D”
 • 9. ATX 2012. április 06. 12:25
  „"Az Északnyugati Átjáró, miként az minden szabad nép képzeletében él, nem más, mint egy szűk, rejtett, nehezen fellelhető ösvény, mely a titokzatos Kelet felé vezet. De tágabb értelemben ez az ösvény a hírnév és dicsőség, a kincsek és kalandok regényes útja. Hány ember él köztünk, aki szüntelenül a saját Északnyugati Átjáróját keresi, és feláldozza egészségét, minden erejét, sőt egész életét ebben a keresésben. És ki merné állítani, hogy az ilyen álomkergetők meddő, de reménysugaras törekvése kevesebb boldogságot rejt magában, mint az okosabbak és józanabbak élete, azoké, akik otthon ülnek, a biztonságban ásítoznak és soha nem kockáztatnak semmit. Kinevetik azokat, akik a legendás átjárót keresik, a kivezető utat a mindennapos élet szürkeségéből. Kinevetik Őket, de mosolyuk mintha savanyú lenne" Idézet: Kenneth Roberts: Északnyugati Átjáró című regényéből.”
 • 8. rittersport 2012. április 06. 12:20
  „Annyira megjátszották az egészet-csak a pénzért,mint mindent - hihetetlen,hogy még valaki elhiszi ezt a kamumesét - eltűnt mi? Nem is direkt volt- áhhhh :-) meg a felesége is tök nyugodt volt -persze - meg épp a DTK is ott volt épp akkor - na ez már kam.
  Szóval jó kis sztori volt -dÉl - amerikai sorozat :-) gratula!!!”
 • 7. Tonxy 2012. április 06. 12:15
  „6: a lehetőség mindenkinek adott:)”
 • 6. Nanu 2012. április 06. 10:29
  „hiteltelen csaló”
 • 5. ATX 2012. április 06. 10:18
  „http://index.hu/video/2012/04/05/rakonczay_gabor/”
 • 4. @Gabben 2012. április 06. 10:01
  „nem unják még mit kell ezen a témán rágódni ennyit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szerintem szobrot ne állítsunk neki vagy nevezzünk el egy hidat róla”
 • 3. mia75 2012. április 06. 09:53
  „.....hm...most akkor nem magának csinálta? Szeremley Huba???? Mi ez a nagy barátság ilyen nagy hirtelen....?!”
 • 2. ATX 2012. április 06. 09:51
  „"a világon elsőként 61 nap alatt egyedül evezte át az Atlanti-óceánt átalakított kenujával" Ez a világon elsőként evezte át az Atlanti-óceánt, ilyen formában nem igaz! "Bánfi Andrea, a Guinness World Records londoni szerkesztőségnek munkatársa elmondta, hogy a csúcstartónak kell bejelentkeznie a rekordok könyvének szerkesztőségénél, igazolnia kell az elért eredményt. "Amint megérkeznek a dokumentumok, bizonyítékok, a Guinness szerkesztősége megvizsgálja, hogy a felmutatott teljesítmény összehasonlítható-e a kategóriájával, azaz valóban megdőlt-e a csúcs. Maga a hitelesítés 4-6 hétig tart, Rakonczay onnantól Guinness-rekordernek mondhatja magát." Egyébként azt ki döntötte el, hogy ez a Vitéz egy kenu? Kenukon tudtommal sem kabin, sem tőkesúly nincs! Az átevezési elsőségről meg annyit, hogy pl. Alain Bombard 1952-ben felfújható csónakkal átszelte az Atlanti-óceánt. Egyes-egyedül. GPS és műholdas telcsi nélkül.”
 • 1. ATX 2012. április 06. 09:36
  „"Vitéz nevű kenut a tervek szerint Szeremley Hubáék fogják hazahozni" Hm...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eperjes elhagyhatja a kórházat

Eperjes Károly már jobban van, egy-két napon belül szinte biztos, hogy elhagyhatja a kórházat - írja… Tovább olvasom