Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki Ékes Szeverin Kristófot

A díjat kétévente olyan magyar fiatal kutatók kaphatják meg, akik egyetemi pályafutásuk során kiemelkedőt alkottak.

A közgazdaság-tudomány területén elért kimagasló tudományos diákköri eredményei és példamutató tanulmányi előmenetele alapján az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a Pro Scientia Aranyéremmel tüntette ki Ékes Szeverin Kristófot, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar vállalkozásfejlesztés szakos, negyedik évfolyamos hallgatóját.

A díszoklevelet az MTA elnöke, Pálinkás József nyújtotta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szendrő Péter, az OTDT elnöke jelenlétében.

Ékes Szeverin Kristóf az MTA dísztermében vehette át az elismerést és a Csányi-alapítványnak a díjjal járó jutalmát.
Ékes Szeverin Kristóf az MTA dísztermében vehette át az elismerést és a Csányi-alapítványnak a díjjal járó jutalmát.


– Három éve Fazekas Nikolett csoporttársammal dr. Fábián Attila tanár úr konzulensi támogatásával indult el tudományos pályafutásom – mondta a Kisalföld érdeklődésére Ékes Szeverin Kristóf.

– Akkor a „Telephelyválasztás logisztikai és humán aspektusai" című dolgozattal értünk el kari, majd pedig 2011-ben Gödöllőn országos első helyezést. Azóta további öt tudományos diákköri értekezést írtam, számos hazai és nemzetközi konferencián vettem részt, valamint publikáltam.

Ezek közül „A vállalati szektor csődelőrejelzésének relativitáselmélete" címűt szeretném kiemelni, amely dr. Juhász Lajos és dr. Koloszár László konzulensi segítségével a veszprémi OTDK-n szintén első díjat nyert. Jelenleg két témával foglalkozom. Az egyik a marketinginformációs rendszer használatát vizsgálja a kis- és középvállalati szektorban, míg a másik az országok besorolását tárgyalja gazdasági teljesítőképességük alapján.

A Pro Scientia Aranyérmet 1988-ban alapította az Országos Tudományos Diákköri Tanács. Kétévente olyan magyar fiatal kutatók kaphatják meg, akik egyetemi pályafutásuk során kiemelkedőt alkottak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Báb és maszk az emberre utal

A Pannonia Galéria első adventi gyertyája fénye mellett nyitották meg Mészáros György festőművész, grafikus kiállítását. Tovább olvasom