Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Poncichter-búcsú Sopronban - Tűzgyújtás vidéken

„Itthon vagy - Magyarország szeretlek" programhoz több település is csatlakozott. Kis ízelítő a hétvégi kínálatból.

Poncichter-búcsút tartanak

Sopron. A Szent Mihály-napi Poncichter-búcsút az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek" programsorozat részeként rendezik a Fő téren szombaton és vasárnap. Vásári forgataggal és zenével köszöntik Sopron védőszentjének, Szent Mihálynak ünnepét.

Poncichter ízek utcája, helyi termék piac, gyermek játszóház várja a kilátogatókat. Szombaton 13 órakor kezdődik a zenés program, a tűzvarázslat, a közös tűzgyújtás este fél 9-kor lesz. Vasárnap 9.30-kor celebrálnak ünnepi szentmisét a Szent Mihály-templomban, utána agapé lesz a Pendelyes Táncegyüttes és a Sopronbánfalvi Kórus ünnepi műsorával.

A Fő téren 13 órakor indul a műsorfolyam, amelyet – este 8-kor – a Budapest Bár koncertje zár.

Szent Mihály napja

Harka. Szent Mihály napi ünnepet tartanak szeptember 27-én, szombaton Harkán. A programsorozat 14 órakor falunéző sétával kezdődik, a résztvevők a mázsaháztól indulnak felderíteni a Naphegy-alját és a Kányaszurdokot. Helyi történeti kiállítás nyílik és az Árpádkori, országos műemléki védelem alatt álló római katolikus templomot lehet vezetéssel megtekinteni 16 órától.

Ezt követi 17.30-kor a Harkai Fúvószenekar koncertje, majd a Harkai Citerások műsora. Kisfarsangi utcabál, szabadtéri diavetítés, gulyásparti szerepel még a programban, majd a Szent Mihálny napi köszöntőket követően az országosan összehangolt pásztortüzet gyújtják meg Harkán is.

Legényfát állítanak, tüzet is gyújtanak

Ágfalva. Ágfalván kétnapos búcsút tartanak a hétvégén. Szeptember 27-én, szombaton 13 órakor legényfát állítanak a fiatalok. Délután 5-kor a felújított temető, ravatalozó és urnafal ökumenikus felsze

ntelése lesz, este 7-kor pedig bál az Ágfalvi fogadó előtti rendezvénysátorban. Este fél 9-kor az Itthon vagy - Magyarország szeretlek programhoz kapcsolódóan tűzgyújtást rendeznek. Vasárnap 9-kor kétnyelvű istentisztelet, délután 3-kor a Tájháznál hagyományőrző legénytánc lesz, zenél az Ágfalvi Fúvószenekar, amely délután 5-kor is fellép a rendezvénysátorban. Este 6-tól polka-partit rendeznek.

A búcsú idején a Fő utcát teljesen lezárják az Öreg Kocsmától az evangélikus templomig. A Kisalföld Volán járatai a két napon a Baracsi utcában közlekednek, ezért az utcában csak a kapubeállókban lehet parkolni.

Hazavárják a volt petőháziakat

Petőháza. Petőházi hazaváró elnevezéssel, szeptember 27-én, szombaton egész napos programot állítottak össze a településen. Ekkor tartják a faluból elszármazottak találkozóját is, amelyre várják a petőházi gyökerekkel rendelkezőket és családjukat. A Petőháza 1990 és 2014 közötti történetét feldolgozó kötetet is bemutatják.

A polgármesteri hivatalban, a tűzoltószertárban, az iskolában, az óvodában, a Közösségi Házban, a Cukormúzeumban, valamint több magángyűjteményben kiállítás várja az érdeklődőket reggel 8-tól, délután 2-kor pedig a Petőházán szolgált lelkipásztorok közreműködésével tartanak hálaadó szentmisét. Az iskola 100 éves évfordulója alkalmából emléktáblát avatnak, s Hazaváró-fát ültetnek.

A rendezvénysátorban délután 4-től kulturális műsorok, koncertek várják az érdeklődőket. A rendezvénnyel Petőháza csatlakozik az „Itthon vagy - Magyarország szeretlek" programsorozathoz, amelynek keretében este fél 9-kor országosan összehangolt tűzgyújtást is tartanak.

Szüreti fesztivált rendeznek

Fertőszentmiklós. Szombaton Szüreti Fesztivált rendeznek 14.30 órai kezdettel. A program lovas felvonulással kezdődik, ezt követi a borkóstoló a Borlovagrend és borbarátok részvételével. A délután folyamán táncbemutatót, a fertőszentmiklósi férfi dalkör műsorát, rézfúvós zenekar showműsorát és a Dolce Vita fellépését láthatja közönség. Este fél 9-kor lesz a Szent Mihály napi tűzgyújtásra is sor kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jakál Adrienn: hiba volt elvenni a kórházat Soprontól

Mert így nem az itteni emberek dönthetnek a működtetésről, hanem egy budapesti, arctalan,… Tovább olvasom