Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Ötvenmillió forintból teszik komfortosabbá az otthont

Komoly fejlesztéssel, nagyszabású rekonstrukció megvalósításával ünnepli közelgő hatvanesztendős jubileumát a nagylózsi idősotthon.

A nyugdíjasok zokszó nélkül viselik a felfordulást.

Közel ötvenmillió forintos projekt keretében akadálymentesítik a legrégebbi megyei fenntartású idősek otthonának egy részét és liftet is építenek az intézményben. A fenntartó megyei önkormányzat 27 millió forintot adott a pályázatokon elnyert mintegy 20 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz, így a munkálatokra 47 millió forintot fordíthatnak. A pénzből parkolókat alakítanak ki az udvaron, a lépcső mellé rámpát építenek, akadálymentesített mellékhelyiségeket készítenek, információs táblákat, fényjelzéseket helyeznek ki, vezetősávot alakítanak ki a vakoknak és gyengénlátóknak és új burkolat kerül a folyosókra.

Báthoryné Kati néni, Bokán Imréné Erzsike néni és Mühlhauserné Pintér Zsuzsanna örül a felújításnak. Fotó: Magasi
Báthoryné Kati néni, Bokán Imréné Erzsike néni és Mühlhauserné Pintér Zsuzsanna örül a felújításnak. Fotó: Magasi

Szabóné Németh Mária intézményvezető elmondta, a beruházás nemcsak a lakók, hanem a munkatársak életében is hatalmas változást jelent.

– A lift segítségével könnyebben lejuthatnak majd levegőzni a gondozottjaink – akár egyedül is. Elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, hiszen az 1968-ban épült létesítmény a mai kor követelményeinek már nem mindenben felel meg, noha az utóbbi években is történtek rekonstrukciók. 2006-ban a főépület tetőszerkezete újult meg, 2003-ban a csáfordjánosfai telephelyünkön készült egy 50 fős épület. A jelenlegivel egy időben egy másik pályázat munkálatai is zajlanak, melynek keretében megújulnak a szobák és új ágyakat is kapnak gondozottjaink – fogalmazott.

Báthory Antalné Mosonmagyaróvárról érkezett, 1997 óta él az otthonban.

– A rekonstrukció idejére összébb kellett költöznünk és felbolydult az életünk, de zokszó nélkül tűrjük a változásokat, hiszen nagyon örülünk a felújításnak. Én ugyan nem vagyok mozgáskorlátozott, de gyakran vannak egyensúlyzavaraim, így ritkán indulok hosszú sétákra, félek a lépcsőn való közlekedéstől. Az akadálymentesítés gyógyírt jelent majd a bajainkra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák szexkiállítás - magyar lányok Bécsújhelyen - galéria +18!

Egekbe szökő tesztoszteron, forró erotika, szebbnél szebb lányok és pasik: a bécsújhelyi erotika… Tovább olvasom