Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Országos verseny Széchenyiből

Nagycenk - Gróf Széchenyi István halálának 150. évfordulója alkalmából a hazai és a határon túli általános és középiskolák számára emlékversenyt rendeznek.

A szervezők két külön kategóriát indítanak az általános, illetve a középiskolák számára.


A Széchenyi István és kora című művelődéstörténeti vetélkedő célja, hogy a résztvevők a versenyre való felkészülésükkel széles körű ismeretekre tegyenek szert a legnagyobb magyar életművéről és a korról, amelyben munkásságát kifejtette. A vetélkedőt a legnagyobb magyar nevét viselő soproni gimnázium, valamint a nagycenki általános iskola, illetve az utóbbi település önkormányzata szervezi.

A szervezők két külön kategóriát indítanak az általános, illetve a középiskolák számára. A hat- és nyolcosztályos középiskolák választhatnak, hogy melyik korosztályt nevezik be a vetélkedőre. Minden iskola négyfős csapattal indulhat. A jelentkezés az Országos Széchenyi Kör honlapjáról tölthető le. A jelentkezés határideje: október 15. Az iskolánként 3000 forintos nevezési díjat az Országos Széchenyi Kör címére (9485 Nagycenk, Kiscenki utca 3.) postai utalványon vagy átutalással, a 11737083-20012247-es bankszámlaszámra kell befizetni.

Az ebben a hónapban induló verseny fővédnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke lesz. A vetélkedő első két fordulója az Országos Széchenyi Kör honlapján zajlik, amely csak a részt vevő iskolák számára lesz hozzáférhető. A feladatmegoldások során kimagasló teljesítményt elérő csapatok kapnak aztán meghívást az ország öt helyszínén megrendezendő középdöntőkre.

Az országos döntő 2010 áprilisában Nagycenken és Sopronban lesz, az eseményt a Duna Televízió is közvetíti. Nagycenken az általános iskolások, Sopronban a középiskolások mérik össze tudásukat. A vetélkedő fődíjait a Duna Televízió és az emlékbizottság ajánlotta fel. A döntőbe jutott csapatok összdíjazása kategóriánként 300 ezer forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól sült el a stukker a Petőfiben

A Komámasszony, hol a stukker? című komédiát vastapssal fogadta a Petőfi Színház közönsége. Tovább olvasom