Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

No komment a GYSEV-től - Kiszállnak vagy nem az üzletből?

Sopron-Budapest - A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) nem kommentál értesüléseket, megvárja az Európai Unió versenyhatóságának hivatalos döntését a MÁV Cargo privatizációs szerződéséről – mondta Székely Csaba, a társaság vezérigazgatója az MTI érdeklődésére.

A Népszabadság mai számában azt írta, hogy a GYSEV kiszáll a MÁV Cargo privatizációjára szerződött konzorciumból a szerződés uniós jóváhagyása érdekében.

Székely Csaba elmondta: akkor fognak érdemben foglalkozni az üggyel, ha bármilyen hivatalos döntést kapnak a MÁV-Cargo privatizációjával összefüggésben Brüsszelből.

Többszörösen kitolt határidő

A GYSEV-ben a magyar államot képviselő közlekedési minisztérium sajtóosztálya későbbre ígért választ az ügyben.

Az Európai Bizottság november 6-án további két héttel meghosszabbította azt a határidőt, ameddig döntenie kell az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) leányvállalata, a Rail Cargo Austria (RCA) és a MÁV Cargo adásvételi szerződésének jóváhagyásáról. Az új, immár többszörösen kitolt határidő november 25.

Elképzelhető ráadásul az is, hogy a határidő lejártával Brüsszel még mindig csak arról dönt, hogy mélyreható elemzést indít az ügylet piaci és versenyhatásairól, ami további több hónapos vizsgálódást jelenthet.

Lassan egy éve áll a bál

A MÁV Cargo Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma januárban írta alá a szerződést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a Fertő tó szennyezése

Sopron és térsége - Hat település hatvanezer lakosának naponta 21 ezer köbméter szennyvizét kezeli a… Tovább olvasom