Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

˝Nincs más út, csak egymás felé˝

Dr. Vladár Gábor református vezető lelkészt Pro Urbe Sopron díjjal tüntették ki.

˝Nincs más út, csak egymás felé. Sopron felbecsülhetetlen értékű szellemi örökségének, közösségteremtő erejének megőrzése és gazdagítása mindnyájunk felelőssége˝ – vallja az 57 éves dr. Vladár Gábor.

Sopronért érzett elkötelezettsége, a város szellemi életében betöltött szerepe, több évtizedes gyülekezetépítő lelkipásztori szolgálata és országosan is elismert magas színvonalú hitoktatói, hittudományi tevékenysége elismeréseként dr. Vladár Gábor református vezető lelkészt Pro Urbe Sopron díjjal – Sz. Egyed Emma szobrászművész alkotta éremmel – tüntették ki.

– Ifjúkorom a debreceni református kollégiumhoz kötődött. Később a budapesti Református Teológiai Akadémián, ezt követően az akkori NSZK-ban, Heidelbergben végeztem felsőfokú tanulmányokat – említi a kezdeteket dr. Vladár Gábor, aki 1983. január elseje óta a soproni reformátusok vezető lelkipásztora. – Később, a ’90-es években Debrecenben tanítottam, és 1998-ban rám bízták a Pápai Református Teológiai Akadémia megszervezését. (Jelenleg dr. Vladár Gábor az intézmény rektora. A szerk.) Vallom: az Istenben való hit közel hozza az emberhez az eget is, a földet is.

A Pro Urbe díjban részesült dr. Vladár Gábor. Fotó: G. M.
A Pro Urbe díjban részesült dr. Vladár Gábor. Fotó: G. M.

Sopronban a református egyházközség örömmel karolta fel az Erdélyből érkezetteket. Dr. Vladár Gábor az Erdélyi Kör egyik alapítója. Volt olyan időszak, amikor a kör közéleti tevékenységében Szász Endre világhírű festőművész és grafikus is szerepet vállalt. Dr. Vladár Gábort a Kálvin Kör alapítói között is megtaláljuk. A Kálvin Kör szervezte Sopronban Sütő András 75. születésnapi országos ünnepségét.

– Nincs más út, csak egymás felé – hangsúlyozza Sopron új Pro Urbe díjasa. – Csak így őrizhetjük és ápolhatjuk azt a felbecsülhetetlen értékű soproni szellemi örökséget, amelynek közösségteremtő gazdagítása mindnyájunk felelőssége...

Olvasóink írták

 • 3. taktam 2010. január 01. 10:10
  „Rektor úr! Kedves V. Gáborunk! Áldás, békességgel köszöntünk! Veled együtt örülünk kitüntesésedhez. Isten áldását kérem Reád és Gyülekezetedre, meg teológiai tevékenységedre!
  Tisztelettel és barátsággal köszöntelek!
  Gyülekezeted egykori prezsbitere.”
 • 2. FREDDY/S 2009. december 30. 15:13
  „Van amit azonban soha nem szabad elfelejteni, ha valaki az igazságtudatról akar beszélni, nemde...”
 • 1. SAmu 2009. december 28. 15:52
  „Szívből gratulálok a számomra igen hiteles és pezsgő gyülekezeti életet teremtő lelkész úrnak a megérdemelt díjhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalok Mónikáért

Adventi koncertet szervezett Szántó Erzsébet a soproni evangélikus templomban. Az est teljes… Tovább olvasom