Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Nemzetközi képzés külföldi előadókkal

„Más országbeli diákokkal együtt tanulni felejthetetlen élmény!" – írta Jules Bongers holland egyetemista, a mosonmagyaróvári egyetemi karon megrendezett EUreka oktatási modulról készült élménybeszámolójában.

Az EUreka – Fenntartható vidékfejlesztés Európában elnevezésű nemzetközi képzés házigazdájának szerepét 2008-ban ismét a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara vállalta. Az együttműködésbe folyamatosan bekapcsolódó osztrák, holland, finn és magyar felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók munkáját a mosonmagyaróvári kar Gazdaságtudományi Intézetének munkatársai, valamint a külföldi partnerintézmények oktatói segítik. Az augusztustól novemberig tartó angol nyelvű képzési modul elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az Európai Unió vidékfejlesztési és regionális politikájával, a rendelkezésre álló pénzügyi alapokkal és a pályázatírás módszertanával. A holland gyakorlatot követve az előadások, kontakt órák mindössze az összes óraszám 30 százalékát teszik ki, míg a fennmaradó 70 százalékot az egyéni hallgatói munka és a tanulmányutak adják.

„A Magyarországon töltött három hónap alatt a külföldi hallgatók belekóstolhatnak a magyar diákok életébe és megismerhetik a helyi oktatás sajátosságait is. Igazán érdekes felfedezéseket hozhatnak számukra a környékbeli településeken végzendő vizsgálatok, melyek segítségével összehasonlíthatják hazájuk és Magyarország vidékfejlesztéssel kapcsolatos feladatait és lehetőségeit" – fejtette ki dr. Schmidt Rezső, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar dékánja a képzésben részt vevő hallgatókat és oktatókat köszöntő beszédében.
Az osztrák, holland, finn és magyar hallgatók és oktatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás Sopron - bombázták a vezetést a résztvevők

Csütörtökön közmeghallgatást tartottak a városházán. Ez az a hely és alkalom, amikor bárki felteheti… Tovább olvasom