Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Negyedszázadot ünnepelt a Hotel Lövér

Sopron - Negyedszázados fennállását ünnepli a napokban a Lövér szálloda. Sándorfi Róbert igazgató, munkatársak és a vendégek emlékeztek a huszonöt évre.
Huszonötödik születésnapját ünnepli Sopron egyik legrégebbi szállodája, a Hotel Lövér. Az alkalmazottak közül tizenöten az 1983-as nyitás óta jelen vannak, sokan pedig legalább húsz éve dolgoznak itt. Sándorfi Róbert igazgató és a szálloda munkatársai ünnepségen gondoltak a múltra és a jövőre.

– A ’90-es évek előtt a Lövért elit szállodának könyvelték el, a magyar lakosság kisebb arányban képviselte magát a vendégek között, de volt egy réteg, amely már akkor is megengedhette magának, hogy itt nyaraljon – mondta el az igazgató. – Szállodánk akkoriban találkozóhely volt. Művészek, közéleti személyiségek találkoztak itt, hogy eszmét cseréljenek. Sopron különleges helyzete és a szálloda atmoszférája a rendszerváltás előtt kuriózumnak számított; íze volt annak, hogy az emberek a határ mellé utazzanak. A ’90-es évek vége felé aztán megfordult az arány, most a vendégek 80 százaléka belföldi, és az elit szálloda skatulyájából is ki tudtunk mozdulni. Szerencsére egyre több magyar engedheti meg magának a belföldi utazást, így a gyerekes családok, fiatalok egyre többen érkeznek. A régi vendégkör ma már nyugdíjas, de sok a visszatérő vendégünk.

Ünnepség: A szálloda munkatársai ünnepséget szerveztek a 25. születésnapra.
Ünnepség: A szálloda munkatársai ünnepséget szerveztek a 25. születésnapra.

Sándorfi Róbert beszélt a jövőről, tervekről, célokról is. – Profilunk a klasszikus üdülőszállodából egyre inkább az egészségi és szépségszolgáltatások irányába mozdul. Szeretnénk még inkább kiaknázni azt a szép természeti környezetet, amiben szállodánk fekszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Ferenc: Ma Gyurcsánynak nincs alternatívája

Sopron - Két kemény, de nem sikertelen év áll mögöttünk – jelentette ki csütörtökön a… Tovább olvasom