Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Nádgyűrű a Fertő-tó nyugati részén

A Fertő-Hanság Nemzeti Park kiegészítéseként a nyugati parton létrejön a Ramsar Természetvédelmi Terület projekt.
 
A Fertő-tó nyugati partja egyedülálló flórájának és faunájának, páratlan természeti és épített környezetének, valamint a pannon klímának köszönhetően igazi természeti kincs. A keleti parton található különösen védett Fertő-Hanság Nemzeti Park kiegészítéseként a nyugati parton létrejön a Ramsar Természetvédelmi Terület projekt.

Burgenland tartomány, Donnerskirchen és Purbach települések, valamint az Esterházy alapítvány - mint a rendelkezésre bocsátott védett területek tulajdonosa - együttműködésével 2015. február 1-i hatállyal (az új vadászati év kezdetével) elindulhatott az elmúlt évek legnagyobb természetvédelmi projektje.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park kiegészítéseként a nyugati parton létrejön a Ramsar Természetvédelmi Terület projekt
A Fertő-Hanság Nemzeti Park kiegészítéseként a nyugati parton létrejön a Ramsar Természetvédelmi Terület projekt


A projekt keretein belül intenzív egyeztetés folyik a világörökség részét képező Fertő - Lajta-hegység Natúrpark, Fertő-Hanság Nemzeti Park és a természetvédelmi területen tevékenykedő nemzetközi természetvédő szervezetek bevonásával, mint a WWF, BirdLife és a Természetvédelmi Szövetség.

A Ramsar Természetvédelmi Terület  projekt lényegében a világörökség részét képező Fertő - Lajtahegység Natúrpark már jól bevált kínálatára épít, mint pl. a Wulka-Safari (természeti turisztikai csónakkirándulás vezetéssel) a Donnerskirchner csatornán.

A  Ramsar Természetvédelmi Terület célja az állat- és növényvilág életkörülményeinek javítása és biztosítása, különös tekintettel a kiemelkedő madárvilágra, a nádgyűrű területén a természetvédelmi szakmai szempontok szerint optimalizált kezelési intézkedések példaértékű megvalósítása, valamint ökopedagógiai kínálat biztosítása és továbbfejlesztése.

A projekt keretein belül első lépésként a projekt teljes területén (kereken 900 ha) teljesen leállítottuk a vízimadarak vadászatát, ezzel az Esterházy alapítvány, mint a természetvédelmi projekt legnagyobb területét nyújtó érintettje, megerősíti elkötelezettségét a természetvédelmi terület kapcsán. Mint köztudott, a Fertő-tó - Hanság Nemzeti park védett övezetének mérvadó része Esterházy területeken található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermeki rajzok a vízről

Huszonkét település 35 intézményéből 455 gyermek rajzolta meg elképzeléseit „Az ivóvíz jövője,… Tovább olvasom