Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Melinda hercegné nem tűnt el

Az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatóját azzal gyanúsítják, hogy Esterházy Melinda hercegnét elzárva tartja a külvilágtól.
Melinda hercegné a budapesti Iparművészeti Múzeumban jártakor állt ki unokaöccse mellett.
Dr. Ottrubay Istvánt, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatóját azzal gyanúsítják oldalági rokonok, hogy a családi vagyont megörökölt Esterházy Melinda hercegnét elzárva tartja a külvilágtól. A hercegné a héten tett budapesti látogatásakor kiállt unokaöccse mellett.

– Örülünk, hogy az osztrák és a magyar sajtóban is tisztázódik a helyzet – nyilatkozta dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója csütörtökön a Kisalföldnek.

– Szerdán este az osztrák televízióban hozták le a jó hírt, hogy a hercegasszony, aki sokat tett Burgenland kulturális és turisztikai fejlesztéséért, kiváló egészségben és szabadságban éli az életét Ausztriában.

– Csütörtökön az egyik neves osztrák hetilapban látott napvilágot Melinda interjúja, amint cáfolja a rosszindulatú híreszteléseket és az intrikákat. Az Esterházy család fő vonalával, a hercegi ággal – mintegy ötven rokonnal – továbbra is nagyon jó a kapcsolatunk, ők egy pillanatig sem vettek részt ezekben a rágalmakban – tette hozzá dr. Ottrubay István.

Százmilliárdos családi vagyon

„ Esterházy herceg sérelmei" címmel a Kisalföld már 2002. október 19-én is foglalkozott hasonló problémával. Akkor XIII. Esterházy Antal herceg hozta nyilvánosságra sérelmeit, s mint mondta: Melinda hercegnénél sem tehet panaszt, mivel az idős asszonyt teljesen elszigetelték a külvilágtól. Ennek kapcsán Ottrubay István is szót kapott lapunk hasábjain („Esterházy-viszály új szemszögből", Kisalföld, 2002. december 13.). Akkor úgy fogalmazott, hogy az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja.
Ezúttal a család bajor grófi ágához tartozó rokonai állítják azt, hogy a 87 esztendős hercegnét Ottrubay István, a hercegi vagyon őre elzárja a külvilágtól. Az egyik osztrák lapnak gróf Esterházy Endre és Christine úgy nyilatkoztak, hogy 2004 áprilisa óta nem látogathatták meg Melinda hercegnét. Bírósághoz is fordultak a hercegné „kiszabadításáért". (Úgy tudjuk, őket rágalmazásért perelték be.)

Melinda elégedett unokaöccsével

Dr. Ottrubay István
Újabb fordulatot vett tegnap az ügy: az egyik osztrák hetilap interjút közölt Esterházy Melinda hercegnével, aki annak ellenére, hogy 2003 óta a nyilvánosságtól elvonulva él – leginkább Svájcban –, a veszekedésekről szóló szóbeszéd megcáfolása végett elérkezettnek látta az időt az unokaöccse melletti kiállásra. Ottrubay István ugyanis találkozót szervezett nagynénjével a budapesti Iparművészeti Múzeumban, ahol jelenleg is látható az Esterházy-kincsek című kiállítás.

A hercegné Budapesten válaszolt az osztrák írott és elektronikus sajtó kérdéseire. „Jól érzem magam, jól vagyok és egészséges. Minden rendben van és nem vagyok bezárva" – mondta, s elismerő szavakkal illette unokaöccse alapítványi vezérigazgatói működését.

Az övék fél Burgenland

A dr. Ottrubay István irányítása alatt működő Esterházy Magánalapítványhoz vállalkozások sora kapcsolható. Mezőgazdasággal, fakitermeléssel, borászattal foglalkoznak, múzeumokat és ősi kastélyokat üzemeltetnek, így a fraknói várat és a kismartoni kastélyt. Amint azt az osztrákok emlegetik: övék fél Burgenland. Aktívak a természetvédelem és a turizmus területén is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni siker a szemlén: három díj a Konyecnek

A legjobb műfaji filmnek járó elismerést és két közönségdíjat is nyert a filmszemlén Rohonyi Gábor filmje, a Konyec. A soproni származású rendezőnek számos Ázsiát bemutató dokumentumfilm, videoklip, reklámfilm után ez az első nagyjátékfilmje, mellyel azonnal fődíjas lett. A Konyec operatőri és zenei munkája is soproniakat dicsér. Tovább olvasom