Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Megválasztották Hegykő borát

Az előzetesen benevezett harminc minta közül kedden megválasztották Hegykő 2009. Borát. A vörös nedűk versenyében a Töltl József 2007-es kékfrankosa nyert, míg a fehér boroknál az első helyet Taschner Kurt 2008-as Zöld Olivérje szerezte meg.

Jakab Zsolt, a település körjegyzője elmondta, a Taschner István, hegyközségi tanács elnök vezette szakmai ítészek a minták közül hármat választottak ki. Ezt követően a huszonegy tagú társadalmi zsűri döntötte el a borok sorrendjét. A győztes nedűket a helyi éttermek is felszolgálják, az önkormányzat és a szállásadók pedig reprezentációs célokra vásárolnak.

A résztvevők megemlékeztek Molnár Tiborról, az egykori hegyközségi tanács elnökéről, aki öt évvel ezelőtt kivette részét a borválasztás megszervezésében.

A borral és a településsel kapcsolatos hír még, hogy a Bor és Gasztronómiai Napok keretében tartották meg a hónap elején a Borok utcája címet viselő rendezvényt. A kétezer kilátogató szavazata alapján a fesztivál legjobb bora Bruckner Nándor 2007-es barikkolt kékfrankosa lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdai Géza: Önkormányzati kedvezmények a szünidőre

Sopron - Sportlétesítmények ingyenes használatát, kedvezményes uszodabelépőt és gyereknapi… Tovább olvasom