Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Megújult a Szajkó és Halastó utca

A Jánostelepen útberuházást adott át szombaton délelőtt a városvezetés: a Szajkó utca és a Halastó utca több mint 3800 négyzetmétere kapott aszfaltburkolatot.

Elkészült még 1300 méteren a szikkasztó árok is. Az önkormányzat közbeszerzést indított lakóegységenként egy három méter széles kapubejáró megépítésére. Reményeik szerint ezek is még az idén elkészülhetnek.

Fodor Tamás polgármester az útátadón hangsúlyozta, a fejlődő városrészen a lakosság és az önkormányzat, valamint a településrészi önkormányzat összefogásával valósult meg az összességében 68,5 millió forintos beruházás. A költségek egyharmadát a lakók által létrehozott útépítő közösség biztosította. Mint megtudtuk, ez családonként mintegy félmillió forintos hozzájárulást jelentett.

Simon István alpolgármester, a városrész képviselője részletezte: az adott utcák útépítő közössége készíttette el a terveket, a beruházás költségvetését, ezt követően emelhették be a város büdzséjébe a kiviteli munkák összegét.

A Jánostelep más, még aszfaltozásra váró utcái esetében is az útépítő közösségek és az önkormányzat együttműködése hozhat eredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni kerékpározás - Mágel reagált: kikértük a véleményeket

"A kerékpárutak megtervezése előtt lakossági fórumon is kikértük a lakosság és a kerékpárosok… Tovább olvasom