Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Megújul a fertőszentmiklósi iskola

A fertőszentmiklósi általános iskola 450 millió forintból újul meg. Az előzetes takarékoskodásnak köszönhetően a beruházáshoz szükséges önrész nem befolyásolja a város működését.

Jelenleg is folynak a korszerűsítési munkálatok a fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolában. Megújul az épület homlokzati része, új színt kap az intézmény. A teljes akadálymentesítési folyamat során az aulában liftet szerelnek be és a vizesblokkok is megújulnak. A tornacsarnok korszerűsítésén kívül egy tanuszodát is építenek, amit elsősorban az óvodás és alsó tagozatos gyermekek tudnak majd használni. Kialakítanak egy új konditermet és felújítják az öltözőket is.

˝Jól halad az építkezés, úgy fest, beleférünk a költségkeretbe, a végső határidőt tartani tudjuk, így a szeptember elsejei iskolakezdésnek nem lesz akadálya. A szerkezetépítés befejeződött, a szakemberek hamarosan nekiláthatnak a belső munkálatoknak˝ – tájékoztatta portálunkat a munka menetéről Horváth Tibor polgármester.

Az iskola felújítására a Regionális Operatív Programok keretében pályáztak. A korszerűsítést 200 millió forint uniós támogatás, valamint tíz százalék önrész felhasználásával tervezték. A bontási költségek, tervezési hibák és egyéb nem várt költségek miatt jelenleg a végösszeg 450 millió forintot tesz ki, ez egyben azt is jelenti, hogy a kezdeti 20 millió forint helyett 250 millió az önkormányzat hozzájárulása.

˝Az előző években erre a beruházásra készültünk, így volt rá külön forrásunk. A négy-öt éve tartó takarékoskodásnak köszönhetően az építkezés nem befolyásolja a település működését˝ – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább működhet a kurucdombi meteorológiai állomás

Megállapodás született az az OMSZ és a város önkormányzata között, így Sopron megkapja a kurucdombi meteorológiai állomás vagyonkezelői jogát. Tovább olvasom