Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megnyitotta soproni járási állampapír forgalmazási pontját a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővíti állampapír forgalmazói hálózatát. A vidéki nyitások következő állomásaként május 10-ét követően már a Soproni Járási Hivatalban (Sopron, Fő tér 5.) is találkozhatnak az ügyfelek új állampapír forgalmazási ponttal.

A kirendeltségen értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számlanyitással és kezeléssel, általános meghatalmazások kiállításával, továbbá kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – nyújtásának lehetőségével áll a Kincstár leendő és meglévő ügyfelei rendelkezésére. Az újonnan nyíló állampapír forgalmazási pontok mellett a Kincstár fokozatosan megújul arculata tekintetében is.

A Magyar Államkincstár – első ütemben – értékpapír számlanyitási- és kezelési szolgáltatással (értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötésének lehetőségével) várja leendő és meglévő ügyfeleit új értékesítési kirendeltségein. Második ütemben – május végétől – bankkártyás fizetéssel is lehetővé válik a forintban és euróban kibocsátott állampapírok vásárlása.


A soproni ügyféltér
A soproni ügyféltér


Fontos kiemelni, hogy kiegészítő, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is lehet intézni, továbbá az értékpapírszámlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

Korábban, Budapesten elsőként az V. kerületben az Erzsébet tér 3. szám alatt és a VII. kerületben az Erzsébet körút 6. szám alatt, majd ezt követően a Mohácsi Járási Hivatalban, a Karcagi Járási Hivatalban, a hódmezővásárhelyi Városházán és a Kisvárdai Járási Hivatalban nyitott állampapír forgalmazói pontot a Kincstár. A mostani, soproni nyitást követően Dunaújvárosban, Pápán és Érden nyílnak hasonló kincstári kirendeltségek.

Április második felétől mobil állampapír forgalmazói pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az ország számos területén megrendezett eseményeken. Ily módon például a szülők – a Start-értékpapírszámla szerződés megkötésével – már a helyszínen gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről.

A soproni járási állampapír forgalmazási pont nyitvatartási ideje: Hétfő – Kedd – Szerda: 8.00-16.00; Csütörtök 8.00-15.00; Péntek 8.00-13.00. Érdeklődni nyitvatartási idő alatt a következő telefonszámon lehet: 30/732-6126.

Az állampapír forgalmazási kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésről a Magyar Államkincstár honlapja folyamatosan nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).

Továbbá – a Kincstár hírlevél szolgáltatása révén – a regisztrált érdeklődők tájékoztatást kapnak a legújabb hírekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak és fák napja Sopronban - fotók

Gyerekek és felnőttek is neveztek, nemcsak Sopronból, hanem az egész megyéből, de még… Tovább olvasom