Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Megkezdődött a gépszemle

Az aratás megkezdése előtt a soproni tűzoltóság tűzmeg- előzési munkatársai – a gépszemlék során – részt vesznek a betakarítást végző gépek felülvizsgálatában.
A soproni tűzoltóság munkatársai június végén végzik el az aratásban részt vevő mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Ezt követően a betakarítás alatt szúrópróbaszerűen vizsgálódnak a földeken. Amennyiben olyan géppel találkoznak, amelyet előzetesen nem vittek el a szemlére, helyszíni bírságot szabhatnak ki, s legvégső esetben szabálysértési eljárás indulhat a tulajdonos ellen. A gépek mellett a tisztító-szárító berendezéseket is górcső alá veszik. Ezek többsége ma már gázzal üzemel, elég egy apró szikra, hogy a száraz por meggyulladjon. – A gazdálkodók felelőssége is, hogy megjelenjenek a vizsgálatokon – mondta el érdeklődésünkre Csuka Zsolt tűzoltó őrnagy. – Tapasztalataink szerint az utóbbi években egyre kevesebb hiányosság fordul elő.

A tűzoltóság munkatársai megvizsgálják a gépek műszaki állapotát, és ellenőrzik, hogy rendelkeznek-e az előírásnak megfelelő oltó teljesítményű készülékkel. Pontos statisztika erről nem készült, de a falugazdászok tapasztalatai alapján elmondható: térségünkben a kombájnok átlagéletkora öt év körüli. Ebbe éppúgy beletartozik egy akár 40–50 éves masina is, mint a legmodernebb aratógép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld út a zsirai golfpályának

Fontos állomásához érkezett a Zsirára tervezett golfpálya megépítése. A szükséges engedélyek beszerzése után, várhatóan a jövő év elején megkezdődhet a zsirai golfpálya és a hozzá kapcsolódó létesítmények megépítése. Az elképzelések szerint a hatvanhektáros területen tizennyolc lyukú pálya készülne el a község határában. Egy ausztriai vállalkozói csoport már konkrét befektetői szándéknyilatkozattal kereste meg az önkormányzatot, amelyet el is fogadtak a képviselők. Tovább olvasom