Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mára ígérik a Deák tér próbaüzemét

Sopron - A Deák tér hatszázmilliós rekonstrukciójának kivitelezője, a FÉSZ Zrt. augusztus 15-ével készre jelentette a létesítményt. A helyszíni szemle azonban elég sok hiányosságot fedett fel.
– A soproni Deák tér rekonstrukciója a záró szakaszhoz érkezett: a kivitelező cég, a FÉSZ Zrt. augusztus 15-ével készre jelentette a létesítményt. A műszaki ellenőr ennek birtokában augusztus 21-re tűzte ki a műszaki átadás időpontját – tudtuk meg Sopron főmérnökétől, Kerekes Attilától, aki szerdán a műszaki ellenőrökkel helyszíni szemlét tartott.

A kívülállóknak mindenesetre furcsának tűnt, hogy a készre jelentett projekt szemrevételezésekor javában zajlottak még a térrel kapcsolatos különböző munkák.

A szerződésben egyebek mellett az áll, hogy a kivitelező „a munkát szerződésszerűen, teljes körűen, műszakilag és minőségileg kifogástalan kivitelben, a vonatkozó magyar előírásoknak, műszaki szabványnak, valamint a technika mai állásának megfelelően, első osztályú minőségben, határidőben a szakvállalat gondosságával elkészíti."

Nos, a szerdai átfogó állapotrögzítés szerint megvalósult a közmű-rekonstrukció, a játszótér, a medence, ugyanakkor a multifunkciós épület burkolása az esti órákra sem készült el teljesen. Befejezésre várnak a kertészeti, továbbá a forgalomtechnikai munkálatok is: közlekedési táblák kihelyezéséről, zebrák felfestéséről van szó. Mindezek alapján a külső szemlélő számára kétségesnek tűnik a kivitelezők által készre jelentett Deák téri rekonstrukció maradéktalan megvalósulása.

Sopron főmérnöke hozzátette, a kivitelező csütörtök reggel 8 órától ígérte a Deák tér teljes körű próbaüzemét.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben választanak Nagycenken

Nagycenk . A helyi választási bizottság döntése értelmében Nagycenken október 21-én, vasárnap… Tovább olvasom