Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Már Sopron és Győr között is közlekednek FLIRT-ök

Újabb három FLIRT motorvonatot állított forgalomba az elmúlt napokban a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain így már összesen hét modern, villamos motorvonat szállítja az utasokat.

A GYSEV Zrt. tavaly decembertől idén áprilisig állította forgalomba az első zöld-sárga FLIRT-öket. A vasúttársaság a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal teljes felújítását és villamosítását megvalósító projekt keretében szerezte be az első négy modern motorvonatot.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a két vasúttársaság közös projektje keretében, az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával a MÁV-START 42, a GYSEV pedig 6 újabb FLIRT motorvonatot szerezhet be.

A GYSEV új gépe már Sopron és Győr között is közlekedik
A GYSEV új gépe már Sopron és Győr között is közlekedik


Az új flotta első járműveinek októberi átadását követően a GYSEV Zrt. újabb három zöld-sárga FLIRT-öt állított forgalomba. Ezek a motorvonatok a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett már a Győr-Sopron szakaszon is közlekedhetnek.

Az új járművek forgalomba állításának köszönhetően a regionális közlekedésben a Sopron-Szombathely szakaszon a közlekedő vonatok 81 százaléka, a Szombathely-Szentgotthárd vonalon a 77 százaléka, míg Győr és Sopron között a személyvonatok 68 százaléka esetében szállítja az utasokat FLIRT motorvonat.

A GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közös projektje keretében további három zöld-sárga FLIRT motorvonat érkezik a vasúttársasághoz, amelyek várhatóan jövő tavaszig állhatnak forgalomba a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárosra nyitotta az autója ajtaját egy sofőr Sopronban

Személygépkocsi ajtajának ütközött egy soproni kerékpáros. Tovább olvasom