Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Macskajáték Sopronban

Örkény István Macskajáték című tragikomédiája látható a Soproni Petőfi Színház ifjúsági bérletében február 9-től.

Az előadás főszereplője Horváth Zsuzsa, a rendező Szitás Barbara.
A Macskajáték Örkény István egyik kisregénye, amelyet 1963-ban írt. Először a Kortárs című folyóiratban közölték, 1965-ben.

Könyv formájában először 1966-ban, a Jeruzsálem hercegnője című kötetben jelent meg. A Tótékhoz hasonlóan a művet Örkény 1969-ben átdolgozta drámává, amit nagy sikerrel játszottak a színházak, valamint több külföldi országban is bemutatták.

Az író megunhatatlan műve levehetetlen a magyar színházak műsoráról
Az író megunhatatlan műve levehetetlen a magyar színházak műsoráról


"A Macskajáték meséjét énelőttem már több ezren elmesélték. Két ember szereti egymást, de akadályok lépnek föl, s a csábító harmadik minden női varázsát latba vetve magához láncolja a férfit, s a boldog pár oltár elé lép. Ez a szerelmi háromszög csak abban különbözik elődeitől, hogy szereplői nem tizen-, nem is huszon-, hanem hatvan-egynéhány évesek. Mindnyájan akarunk egymástól valamit.

Csak az öregektől nem akar már senki semmit. De ha az öregek akarnak egymástól valamit, azon mi nevetünk." Ezt mondta Örkény István az egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott művéről, a Macskajátékról, amelyben karakteres választ is ad arra a kérdésre, hogy meddig van joga az embernek a szerelemre.

Az író megunhatatlan műve levehetetlen a magyar színházak műsoráról. Most a soproni közönség is részese lehet egy olyan színházi élménynek, amely a nagy klasszikusok évadának méltó folytatása a teátrumban, és egyúttal tisztelgés Örkény István előtt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó égett a Deák téren Sopronban

A tűz nem terjedt tovább a többi parkoló autóra. Tovább olvasom