Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lopják a kései szüretelésű szőlőt

Becslések szerint 150 ezer forint értékű kései szüretelésre szánt szőlőt loptak a Spern Steiner-dűlőből.
Az előzetes becslések szerint 150 ezer forint értékű kései szüretelésre szánt szőlőt loptak a hétvégén a Spern Steiner-dűlőből. A tulajdonos, Iváncsics Zoltán feljelentést tett a rendőrségen.

– Mintegy 0,3–0,4 hektár zöld veltelinit hagytunk fenn, hogy a kései szüret után, éppúgy, mint az elmúlt évben, különleges bort készítsünk – mondotta Iváncsics Zoltán. – A hónap végén szedtük volna le. Vasárnap a szomszédos terület egyik tulajdonosa, dr. Szita Miklós hívott fel, hogy idegenek „szüretelnek" a szőlőben. A magukat lécskálóknak mondók – akik egyébként hárman voltak és autóval érkeztek – azzal védekeztek, hogy csak a maradékot szedik le. A terület egyharmadáról lopták le a szőlőt. Az egy másik kérdés, hogy újabb egyharmadot a seregélyek pusztítottak el.

A kár tényleges mértéke 150 ezer forint körüli, de ha úgy számolunk, hogy az ellopott szőlőből 125–130 liter különleges minőségű bor készült volna, amelynek félliteres palackja 2500 forintba kerül, akkor könnyen kiszámítható, hogy a veszteségünk több mint 600 ezer forint.
– Az adatgyűjtés során olyan információk birtokába jutottunk, amelyek valószínűsítik, hogy hamarosan meglesznek a tettesek – jelentette ki Reinhoffer Csaba, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Rendelkezésünkre áll az autó rendszáma is, de tisztázni kell, hogy a tulajdonos vagy esetleg más használta-e az adott időpontban. Ez hamarosan megtörténik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Megalázó, hogy így bánnak velünk''

Tárgyhó 15-ig fel kell adni csekken a lakbért a soproni Újteleki utca egy bérházában, különben… Tovább olvasom