Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Lopás Ausztriában - Sopronnál fogták el a külföldieket

Egy ausztriai munkahelyen két német állampolgár feltört egy öltözőszekrényt. A kulcsokkal egy soproni lakásba törtek volna be.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. augusztus 18-án 14 óra 5 perckor érkezett bejelentés, hogy a 84-es számú főúton egy német hatósági jelzésű gépjármű közlekedik, melynek utasai Ausztriában bűncselekményt követtek el.

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai a Sopronból Kópháza irányába kivezető útszakaszon ellenőrizték a keresett járművet. A személygépkocsit egy 54 éves német állampolgárságú nő vezette, utasa pedig egy 46 éves német állampolgárságú férfi volt, akik a magyar nyelvet nem beszélték.

Az egyenruhások a jármű csomag-utasterét átvizsgálták és a hátsó ülésről egy kulcscsomót valamint egy soproni lakos nevére szóló okmányokat foglalták le.

Az igazoltatás helyszínére érkezett a bejelentő, aki elmondása szerint Sopron-Belvárosból követte a gépkocsit. A férfi a rendőrökkel közölte, hogy barátnője öltözőszekrényét, ausztriai munkahelyén ismeretlenek feltörték és táskáját, benne irataival, kulcsaival együtt eltulajdonították.

A sértett megkérte barátját, hogy menjen az ingatlanjához, amíg haza nem ér és ügyeljen rá. A férfi a társasház előtt „őrködött", mikor észlelte, hogy két gyanús személy próbálkozik bejutni a házba illetve barátnője autóját nyitogatják. A fiatalember az elkövetőket felszólította, azonban őt észlelve kocsijukba ugrottak és elhajtottak.

A rendőrök a gépjárműben tartózkodókat elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók megállapították, hogy a német férfi a lopott kulcsokkal a gépjárművet kinyitotta, abból különféle használati tárgyakat lopott el illetve a sértett lakásába megkísérelt bejutni.

A Soproni Rendőrkapitányság a 46 éves külföldi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni Tómalom - Elismerés az életmentőknek

Rendkívüli jutalomban részesítette a Soproni Vízmű Zrt. Török Lászlót és Bata Natáliát, akik a… Tovább olvasom